Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αναστάτωση στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την ανανέωση των συμβάσεων των Πανεπιστημιακών Υποτρόφων - Τι λέει ο Πρόεδρος του Τεχνολογικού Ιδρύματος

Πάτρα: Αναστάτωση στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τους προτείνεται σημαντική μείωση των αποδοχών τους

Ανησυχία επικρατησε στις τάξεις των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα για την ανανέωση των συμβάσεών τους ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς 2016-2017. Σύμφωνα με πληροφορίες προτείνεται από τη Διοίκηση η ανανέωση των συμβάσεων, αλλά με σημαντικά μειωμένες αποδοχές, που φέρνουν και περιορισμό της ασφαλιστικής κάλυψης όπως λένε πηγές από την πλευρά των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων.

Σύμφωνα  με τον Σύλλογο Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πατρών "ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ", "την Παρασκευή 24/6 στην συνέλευση του ΤΕΙ συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των Ακαδημαϊκών (Πανεπιστημιακών) Υποτρόφων. Οι προτάσεις της διοίκησης ειναι οι εξής:

20 ώρες  συνολικό ωράριο παρουσίας το οποίο περιλαμβάνει 16 ώρες διδασκαλίας και μείωση 50% των αποδοχών και της ασφάλισης.

30 ώρες  συνολικό ωράριο παρουσίας το οποίο περιλαμβάνει 16 ώρες διδασκαλίας και μείωση 25% των αποδοχών και της ασφάλισης  με αμφίβολη ανανέωση όλων των συμβάσεων.

Ο σύλλογος είχε ζητήσει εγγράφως να παρεβρίσκεται στην Συνέλευση του ΤΕΙ όταν θα γινόταν συζήτηση επί του θέματος της ανανέωσης των συμβάσεων, αλλά δυστυχώς η διοίκηση δεν μας κάλεσε ποτέ παρά τις προφορικές υποσχέσεις.

Το θέμα είναι κρίσιμο και η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε να ενημερωθούν νέοι συνάδελφοι που δεν είναι εγεγγραμμένοι στο σύλλογο.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Πέμπτη 30/6 στις 18:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ".

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βσίλη Τριανταφύλλου, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και έχιε γίνει μια πρώτη συζήτηση. Το θέμα θα απασχολήσει τη Σύγκλητο στη νέα συνεδρίασή της, πιθανότατα την Παρασκευή. Όπως δήλωσε ο κ. Τριανταφύλλου η προσφορά των Πανεπιστημιακών Υποτρόφων είναι σημαντική, αλλά τα οικονομικά δεδομένα είναι περιορισμένα τα τελευταία χρόνια και μάλιστα ανέφερε ότι οι αμοιβές τους καλύπτονται από το αποθεματικό του ιδρύματος. Επίσης ακόμα δεν γνωρίζουν τον προϋπολογισμό της εκπαιδευτικής χρονιάς που έρχεται.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο βασικός στόχος είναι να ανανεωθούν για την επόμενη χρονιά οι συμβάσεις όλων των Πανεπιστημιακών Υποτρόφων, περίπου 120 ατομα, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές σε ποιο πλαίσιο ωρών εργασίας και αμοιβών.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις