Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα στρατιωτικού τύπου αμφίβιο σκάφος, στην Πάτρα, για έναν Άραβα - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Ένα στρατιωτικού τύπου αμφίβιο σκάφος, σ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ένα ακριβό "παιχνίδι" με τη θάλασσα

Ένα πρωτοποριακό αμφίβιο σκάφος, το Iguana Yachts εθεάθη την Κυριακή στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του επιβατικού σταθμού Παναγιώτη Κανελλόπουλος. Πρόκειται για ένα σκάφος στρατιωτικού τύπου, εξοπλισμένο με ένα υδραυλικό σύστημα ερπυστριών, που του επιτρέπει την κίνηση επί παντός εδάφους εκτός νερού, όπως ένα 4x4, με τη μετάβαση από τη στεριά στη θάλασσα ή και αντίστροφα να διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Την μεταφορά του έχει αναλάβει η πατρινή εταιρία Super Cargo. Το εν λόγω σκάφος βάζει τέλος στις μαρίνες, στις γλίστρες και στα τρέιλερ και θεωρείται ένα όχι και τόσο.. φθηνό "παιχνίδι". Οι πληροφορίες τις οποίες έδωσε στο thebest.gr με σπαστά αγγλικά ο ένας από τους δύο Ιταλούς οδηγούς της νταλίκας που το μετέφερε σε ειδική πλατφμόρμα, θέλουν να αγοράστηκε πρόσφατα από Άραβα ο οποίος θέλησε να το προωθήσουν στην γειτονική Ιταλία. Προφανώς σε παραθαλάσιο που διατηρεί εκεί και.. για να κάνει τις βόλτες του!

Το Iguana Yachts 29 είναι ένα σκάφος μήκους 8,5 μέτρων, κατασκευασμένο από carbon με μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας. Η γάστρα του -με σχεδιασμό piercing- σε συνδυασμό με τον εξωλέμβιο κινητήρα 300 ίππων, προσφέρει μια καταπληκτική πλεύση με ταχύτητα κρουαζιέρας 35 knots.

Η ιδιαιτερότητα του σκάφους έγκειται στο γεγονός ότι είναι εξοπλισμένο με ένα υδραυλικό σύστημα ερπυστριών, που τροφοδοτείται από έναν αερόψυκτο κινητήρα και του επιτρέπει την κίνηση επί παντός εδάφους εκτός νερού, όπως ένα 4x4.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ, ΤΟ ΑΜΦΙΒΙΟ IN ACTION

Στη στεριά, το σκάφος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 7 km/hr, η οποία είναι πολύ ικανοποιητική, ενώ η δυνατότητα ελέγχου κάθε ερπύστριας ξεχωριστά (όπως στα tanks) επιτρέπει την κίνηση με ασφάλεια και ακρίβεια.


Η μετάβαση του σκάφους από τη στεριά στη θάλασσα και αντίστροφα διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα και είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις