Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπορεί το βρετανικό κοινοβούλιο να μπλοκάρει το Brexit; Η προειδοποίηση Κάμερον που ξάφνιασε

Μπορεί το βρετανικό κοινοβούλιο να μπλοκ...

"Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα..."

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να επιχειρηθεί από το κοινοβούλιο να τεθούν εμπόδια στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης και τη νίκη των υποστηρικτών του Brexit. Ο Κάμερον τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ότι η απόφαση για το πότε θα ενεργοποιηθεί το "άρθρο 50" που θα οδηγήσει στην αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ θα ληφθεί "από τη Βρετανία και μόνο".

"Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα... Είμαι σαφής, και το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε σήμερα το πρωί, ότι η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή", είπε μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων που συνεδριάζει και πάλι από σήμερα, μετά τη διακοπή για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν πρέπει να στρέψει την πλάτη του στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο", συνέχισε. "Πρέπει να καθορίσουμε το είδος της σχέσης που θέλουμε να έχουμε στο εξής με την ΕΕ", είπε ο Κάμερον, διευκρινίζοντας ότι επαφίεται στον διάδοχό του να το κάνει αυτό. Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει η επόμενη κυβέρνηση είναι το πώς θα έχει η χώρα την καλύτερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά, εξήγησε, ενώ σημείωσε ότι μετά την έξοδο η Βρετανία θα θέλει να έχει όσο πιο ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς με τους Ευρωπαίους γείτονές της.

Ο Κάμερον πρόσθεσε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας και το υπουργείο Οικονομικών δεν θα διστάσουν να λάβουν περαιτέρω μέτρα για να σταθεροποιήσουν τις χρηματαγορές, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας προειδοποίησε αμέσως τον απερχόμενο Βρετανό πρωθυπουργό ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί να δει τη Σκωτία να αποχωρεί από την ΕΕ χωρίς τη θέλησή της.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις