Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θετική απάντηση του Σπίρτζη στο αίτημα Κατσανιώτη να εξαιρείται η Δωρεάν Κρατική Αρωγή από κατάσχεση

Θετική απάντηση του Σπίρτζη στο αίτημα Κ...

Τι επεσήμανε ο βουλευτής

Θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη στο αίτημα του Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη να εξαιρείται η Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) της κατάσχεσης για οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής επεσήμανε ότι στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν οι δικαιούχοι να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων τους μέσω της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής (Δ.Κ.Α.), αποτελεί σημαντική τροχοπέδη η κατάσχεσή της για οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο και Ασφαλιστικό Φορέα, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να εξαιρείται η Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) της κατάσχεσης για οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Επιπλέον, ο κ. Κατσανιώτης ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί άμεσα σε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εξαιρείται η Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) της κατάσχεσης για οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο, έτσι ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν οι πυρόπληκτοι/σεισμόπληκτοι τις  απαιτούμενες εργασίες ανακατασκευής των κτιρίων που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τις καταστροφές.

Η άμεση Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Αχαΐας φαίνεται ότι βρήκε ανταπόκριση από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς τάσσεται υπέρ της εξαίρεσης της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής από την κατάσχεση για οφειλές προς το Δημόσιο, ωστόσο όπως απάντησε ο κ. Σπίρτζης αρμόδιος να δώσει την οριστική λύση στο ζήτημα είναι ο Υπουργός Οικονομικών στον οποίο έχει κατατεθεί η ερώτηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις