Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα το πρωί η κηδεία του ενεργού πολίτη και αγαπητού καθηγητή Σπύρου Κρίβα

Πάτρα: Σήμερα το πρωί η κηδεία του ενεργ...

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κ. Συχαινών

Σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στις 10, από τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Κ. Συχαινών τελείται η εξόδιος ακολουθία του καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών Σπύρου Κρίβα, που πέθανε την παρελθούσα Πέμπτη και η ταφή της σορού του θα γίνει στο Α΄ Δημ. Νεκροταφείο. Ο αείμνηστος πέθανε αιφνιδίως σε ηλικία 67 ετών και εγκατέλειπε σύζυγο και δύο παιδιά.

Άφησε δε μεγάλο ακαδημαϊκό έργο και πολυσχιδή δράση στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της Πάτρας, παρότι Αρκάδιος στην καταγωγή! Ξεκίνησε την προσφορά του στα Γράμματα από το 1989, που εξελέγη λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στους φίλους και συντρόφους του, καθώς επρόκειτο για άνθρωπο με καλά ψυχικά γνωρίσματα, που του αναγνώριζαν άπαντες.

Ο Σπύρος Κρίβας, ως άνθρωπος που αγαπούσε το περιβάλλον, τακτικά επισκέπτονταν το Έλος Αγυιάς, όπου αθλούνταν και περπατούσε. Δεν υπήρξε αδιάφορος περί τα κοινά και τα κοινωνικά προβλήματα και ήταν από αυτούς που στάθηκαν δίπλα στο φιλοπροσφυγικό κίνημα.

Ο Σπ. Κρίβας την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, το μεσημέρι ένοιωσε αδιαθεσία και ο θάνατός του επήλθε στις 1 μμ, από ανακοπή καρδιάς.

Ο αείμνηστος ήταν ενταγμένος πολιτικά στον ανανεωτικό πολιτικό χώρο και στην ριζοσπαστική αριστερά.

Υπήρξε από τα στελέχη της συγκρότησης του ΚΚΕ Εσ. στην Αχαΐα και ακολούθησε την διαδρομή αυτού του χώρου, μέσω της ΕΑΡ το 1986, ακολούθως σε ηγετικά πόστα του ενιαίου ΣΥΝ και μετά του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μέχρι τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον θάνατό του ανακοινώσεις εξέδωσαν η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης που δίδαξε, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, που συνήλθε εκτάκτως μετά την αναγγελία θανάτου του διατελέσαντος ως Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού και μέλους της Μικτής Χορωδίας και απεφάσισε να κατατεθεί στεφάνι επι της σορού του και να αναρτηθεί η φωτογραφία του εκκλιπόντος στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και το τοπικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις