Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μουζάλας: To Brexit αρνητική εξέλιξη για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων

 Μουζάλας: To Brexit αρνητική εξέλιξη γι...

Το σχέδιο της Ελλάδας για το προσφυγικό

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής εκτιμά ότι το Brexit αποτελεί αρνητική εξέλιξη στο θέμα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα προς την ΕΕ.

«Πριν το Brexit», σημειώνει «θα έλεγα ότι η θέληση της ΕΕ και κυρίως ορισμένων κρατών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία, ήταν έστω σε διμερές επίπεδο να μετεγκατασταθούν τουλάχιστον 15 με 20 χιλιάδες πρόσφυγες. Μετά το Brexit όμως δεν μπορώ να σας πω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Αναφέρει, επίσης, ότι το υπουργείο δρομολογεί ένα βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό που περιλαμβάνει τη διάλυση μέχρι τον Σεπτέμβριο ενός σημαντικού ποσοστού άτυπων καταυλισμών, καθώς όπως εξηγεί, «το σχέδιο της κυβέρνησης είναι οι καταυλισμοί αυτοί να μετασχηματισθούν και να ισομοιρασθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα κοντά σε μεγάλες πόλεις, σε καταυλισμούς και διαμερίσματα κάτω των χιλίων ατόμων ανά περιοχή, ώστε να μην δημιουργηθούν γκέτο και να αρχίσει μια διαδικασία σταδιακής ένταξής τους για όσο διάστημα παραμείνουν στη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 

 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις