Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ στη μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια- Σώοι οι πιλότοι

Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ στη μεγά...

Καίγεται πευκοδάσος

13.05 Σώοι είναι οι πιλότοι πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair, το οποίο πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής αναγκαστική προσγείωση. Το αεροπλάνο, που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση κοντά στη μονή Ζωοδόχου Πηγής, νοτιοδυτικά του σημείου όπου μαίνεται η φωτιά, στην ευρύτερη περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας.


Οι δύο πιλότοι μεταφέρονται με ασθενοφόρο για εξετάσεις στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Αδιευκρίνιστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν τους χειριστές να πραγματοποιήσουν την αναγκαστική προσγείωση, αναφέρει το in.gr

Το αεροσκάφος είναι από τα παλιά CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας, είναι σε πλήρη εξέλιξη από τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν επίσης από αέρος οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα (επτά πλέον) και δύο ελικόπτερα.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στα Δερβενοχώρια, σε πευκοδάσος. Η πυροβεστική μάχεται για να περιορίσει τη φωτιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση με πεύκα στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται και το πρωί της Κυριακής.

Στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αλλά στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσχεραίνουν την κατάσβεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις