Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Σήμερα η κηδεία της 108χρονης Αρετής Ηλιοπούλου – Συγκίνηση στην Κώμη για την υπεραιωνόβια γιαγιούλα – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Σήμερα η κηδεία της 108χρονης Αρε...

Είχε γεννηθεί στο Καλέντζι

Σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου θα γίνει, στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κώμης η κηδεία της υπεραιωνόβιας Αρετής Ηλιοπούλου η οποία πέθανε σε ηλικία 108 ετών. Η «Κορακού» όπως ήταν γνωστή στους συγχωριανούς της, προκάλεσε με τον θάνατό της την θλίψη στους κατοίκους της Κώμης και των γύρω περιοχών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την αξιαγάπητη γιαγιούλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κώμης αναφέρει τα εξής:

«Πρόκειται για την  Αρετή Ηλιοπούλου ή κορακού (παρατσούκλι) το γένος Νικολάου και Φωτεινής Σπυροπούλου η οποία γεννήθηκε το 1908 (σύμφωνα με πληροφορίες των δικών της ανθρώπων) στο Καλέντζι Αχαΐας. Παντρεύτηκε τον Βασίλη Ηλιόπουλο το έτος 1927 ή 1928 από την Κώμη και απέκτησε 7 παιδιά, τον Ηλία, τον Γιώργο, την Αικατερίνη, την Φωτεινή, τον Κωνσταντίνο, τον Δημήτρη και την Βάσω.

Όλα αυτά τα χρόνια διέμενε στο χωριό Κώμη της τοπ. κοινότητας Μιτοπόλεως και μόνο τα δύο τελευταία χρόνια ζει στην Πάτρα με την κόρη της Βάσω λόγο της φροντίδας που χρειάζεται.

Η Κυρά Αρετή είναι ίσως η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στην Ελλάδα ή από τις ελάχιστες γυναίκες στην Ελλάδα που βρίσκεται στην ζωή. Έχει ζήσει μεγάλα και σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας όπως την μικρασιατική καταστροφή, τον Β παγκόσμιο πόλεμο, την κατοχή και την χούντα.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κώμης ως ελάχιστη τιμή προς την Κυρά Αρετή, θα την εγγράψει στο βιβλίο των μελών και θα την ανακηρύξει ως επίτιμο μέλος του συλλόγου αφού θα είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος που έχει εγγραφεί στα χρονικά του συλλόγου».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις