Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επί δύο χρόνια το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA1

Επί δύο χρόνια το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλεί...

Οι δράσεις τους

Το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου Πάτρας υλοποιεί κατά τη διετία 2015-2017 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA1, με τίτλο «Εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων στη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων μέσα από την ευρωπαϊκή εμπειρία». Στo πλαίσιο αυτού η καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας Κουρούκλη Μίνα παρακολούθησε επταήμερο σεμινάριο στη Λυών της Γαλλίας, 2-9 Απριλίου 2016, με θέμα τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων διδασκαλίας.

Επίσης μία ομάδα τριών εκπαιδευτικών, η Παπαλεξοπούλου Αικατερίνη, φιλόλογος, η Χυτήρη Φοίβη, καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας και η Ζαμπάρα Γεωργία, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, παρακολούθησαν επταήμερο σεμινάριο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, 17-23 Απριλίου 2016.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο συμμετείχαν 97 συνάδελφοι από 14 Ευρωπαϊκές χώρες και το θέμα του αφορούσε την ενημέρωση σχετικά με το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η επόμενη και τελευταία εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία, 19-23 Σεπτεμβρίου 2016, και αφορά την outdoor εκπαίδευση.

Τα σεμινάρια περιελάμβαναν διαλέξεις, επίσκεψη σε σχολεία, job shadowing, βιωματικά εργαστήρια, καθώς και ξενάγηση σε μέρη ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, βοηθώντας μας έτσι να σχηματίσουμε εικόνα για το ιστορικό παρελθόν της χώρας αυτής και να γνωρίσουμε την κουλτούρα και τη νοοτροπία των ανθρώπων, που αποτυπώνονται στην σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε συναδέλφους διαφόρων βαθμίδων και ειδικοτήτων από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Συνεργαστήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, κάναμε νέες φιλίες, ανοίξαμε ένα παράθυρο για μελλοντική συνεργασία μαζί τους στα πλαίσια προγραμμάτων e-twinning και Erasmus+KA2.

Τα σεμινάρια μας τροφοδότησαν με γνώσεις και  εμπειρίες πολύτιμες, που λειτουργούν για εμάς ως έναυσμα και κινητήρια δύναμη για ανανέωση της διδασκαλίας μας σε ατομικό επίπεδο. Ταυτόχρονα νιώθουμε περισσότερο έτοιμοι να υιοθετήσουμε νέες πρακτικές και μεθόδους που μας προτείνει το δικό μας εκπαιδευτικό σύστημα και των οποίων η εφαρμογή προϋποθέτει θετικό κλίμα και γόνιμο έδαφος από την πλευρά των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις