Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Επέλαση της κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλάζι- Σ' επιφυλακή οι Αρχές για τα ποτάμια της Δυτικής Αχαΐας-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μεγαλόπολη

Δυτική Ελλάδα: Επέλαση της κακοκαιρίας μ...

Η κακοκαιρία χτυπά την περιοχή μας

00:50 Πλημμύρες από την βροχόπτωση στην Τρίπολη, ενώ ο Δήμος Μεγαλόπολης κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν επί δύο ώρες στα αυτοκίνητά τους λόγω της χαλαζόπτωσης, ενώ σοδειές έχουν καταστραφεί στην Τεγέα.

Πολλές οι απεγκλωβίσεις πολιτών από σπίτια που πλημμύρισαν στην Μεγαλόπολη. Κλειστή παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ η εθνική οδός Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της Μανθυρέας από συσσώρευση υδάτω

Πλημμυρικά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη και ήδη υπάρχουν πλημμυρισμένα ισόγεια στην πόλη, ενώ στην Τεγέα πέφτει έντονο χαλάζι κι έχει δημιουργήσει προβλήματα σε καλλιέργειες.

22:21 Έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν χτυπήσει από το απόγευμα του Σαββάτου την Πάτρα και τη Δυτική Αχαΐα. Για περίπου δύο ώρες βρέχει ακατάπαυστα ενώ περίπου στις 22:00 η βροχή έγινε εξαιρετικά έντονη και πέφτει ακόμα και χαλάζι.

Μάλιστα δεν άρχισαν να φανούν και τα πρώτα προβλήματα ειδικά στη Δυτική Αχαΐα όπου οι αρχές είναι σε επιφυλακή φοβούμενη την υπερχείλιση δύο ποταμών σε Χαραυγή και Σανταμέρι.

Επιτόπου βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας. Η πιθανότητα υπερχείλισης χαρακτηρίζεται μεγάλη καθώς τα ποτάμια, σύμφωνα με πληροφορίς, δεν είχαν καθαριστεί και η στάθμη του νερού έχει ανέβει απειλητικά.

19:48 Άνοιξαν οι ουρανοί πριν από λίγο στην Πάτρα καθώς έφθασε και στην αχαϊκή πρωτεύουσα το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Δυτική Ελλάδα.

17:00 Άρχισε τα… τρελά του ο καιρός στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, αφού από την μία μέρα στην άλλη περάσαμε από τα 40άρια, τον καύσωνα και την αποπνικτική ατμόσφαιρα, σ’ έντονες συννεφιές, μπουμπουνιτά, καταιγίδες κι αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Κι όλα αυτά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οφείλονται στο φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης».

Το φαινόμενο, που μας φέρνει τα πάνω κάτω, δημιουργήθηκε πάνω από την Ιταλία και προκάλεσε ισχυρές καταιγίδες στη γειτονική χώρα. Κινείται ανατολικά χτυπώντας αυτή την ώρα τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Οι βροχές είναι έντονες σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, ενώ ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι πλήττουν τους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας.

Σήμερα Σάββατο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές μόνο νεφώσεις.

Το άστατο σκηνικό, φαίνεται πως θα διατηρηθεί και τη Κυριακή, όπου σταδιακά και από τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα νησιά του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο- ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις