Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρεις μήνες συμπληρώνονται από την κοίμηση του π. Γεωργίου Παπασταύρου - Θα ψαλεί δέηση το πρωί του Σαββάτου

Τρεις μήνες συμπληρώνονται από την κοίμη...

Στην ενορία του, στο ναό της Παντάνασσας

Τρεις μήνες συμπληρώνονται από την εκδημία ενός ιδιαίτερα αγαπητού ιερέως, ο οποίος συνδέθηκε για σχεδόν 40 χρόνια με τον ιερό ναό της Παντάνασσας στην Πάτρα. Ο λόγος για τον αοίδιμο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Παπασταύρου, που διετέλεσε προιστάμενος για σχεδόν 40 έτη, στην Παντάνασσα, από το 1975 έως και τις 20 Φεβρουαρίου του 2014 που χρέη προισταμένου ανέλαβε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Με την αφορμή του τριμήνου από την κοίμηση του σεβαστού ιερέως, θα τελεστεί το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2016, στο τέλος της Θείας λειτουργίας στο ναό της Παντάνασσας, επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του ιερέως που εκοιμήθη σε ηλικία 95 ετών.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μιλώντας για τον αοίδιμο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Παπασταύρου, στην εξόδιο ακολουθία που εψάλη το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαρτίου 2016, στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό της Παντανάσσης, είχε τονίσει πως «ο π. Γεώργιος έφυγε ευτυχισμένος και αναπαύεται εν χαρά και αγαλλίαση στον ουρανό. Υπήρξε άριστος λειτουργός του Κυρίου Ιησού Χριστού και άσκησε το έργο του με ταπείνωση και ευσέβεια.

Παρέμεινε εν ενεργεία σχεδόν μέχρι το τέλος, χωρίς να λάβει σύνταξη, ιερατεύοντας με την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και παρέδωσε την ψυχή του οσιακά. Κατά τις τελευταίες του στιγμές η αγαθότητα της ψυχής του και η εικόνα του ευτυχισμένου ανθρώπου ήταν έκδηλη στα μάτια του. Έμοιαζε χαρούμενος, πράος και ήρεμος».

Ο π. Γεώργιος που είχε αποκτήσει 9 παιδιά, ήταν ιερέας από το 1957.

Διαβάστε επίσης:

Έξι αρχιερείς στην κηδεία του π. Γεωργίου Παπασταύρου στην Παντάνασσα - Συγκίνησαν τα λόγια της εγγονής του, Μαρίας Παπασταύρου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις