Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Καταργούνται το 9ο δημοτικό Πύργου και το 2ο δημοτικό σχολείο Ζαχάρως

Ηλεία: Καταργούνται το 9ο δημοτικό Πύργο...

Στο ΦΕΚ οι μεταβολές των σχολικών μονάδων στην Πρωτοβάθμια

Την λίστα με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας που καταργούνται, συγχωνεύονται, αναβαθμίζονται, υποβαθμίζονται αλλά και τα νέα σχολεία που θα ανοίξουν προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε χθες.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, σε όλη τη χώρα, καταργούνται από το σχολικό έτος 2016-2017 οκτώ δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία.

Παράλληλα συγχωνεύονται δύο δημοτικά σχολεία και 46 νηπιαγωγεία. Επίσης ιδρύονται τέσσερα δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο. Όσο αφορά τους υποβιβασμούς θέσεων θα γίνουν από το νέο σχολικό έτος σε 42 δημοτικά σχολεία της χώρας και οκτώ νηπιαγωγεία, ενώ προάγονται σε θέσεις 39 δημοτικά και 37 νηπιαγωγεία.

Σε ότι αφορά την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, με το νέο ΦΕΚ υπάρχουν οι παρακάτω αλλαγές για το σχολικό έτος 2016-2017:
Οι μεταβολές των σχολικών μονάδων της Ηλείας είναι ελάχιστες, καταργούνται δύο σχολικές μονάδες που ήταν στα χαρτιά και δεν είχαν ως τώρα λειτουργήσει, δεν υποβαθμίζεται καμία σχολική μονάδα και άλλες δύο αποκτούν μια οργανική θέση επιπλέον.

Έτσι:

-Καταργούνται στην Ηλεία το 9ο δημοτικό σχολείο Πύργου – ήταν μόνο στα χαρτιά-
Και το 2ο δημοτικό σχολείο Ζαχάρως – 6θέσιο-
-Αναβαθμίζονται: Το Δημοτικό σχολείο Αγίας Φιλοθέης Πύργου γίνεται από 2θέσιο- 3θέσιο
Το 11ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σκουροχωρίου που από 1/θέσιο γίνεται 2/θέσιο

Να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες μεταβολές όπως πληροφορηθήκαμε από την Δ/νση, ήταν πρόταση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τον Δεκέμβριο του 2015. Το Φεβρουάριο του 2016 όπως μας ενημέρωσε ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ζεύλας , η Δ/νση κατέθεσε συμπληρωματικά ορισμένες επιπλέον προτάσεις που αφορούν δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης στην Ειδική Αγωγή και οι οποίες αν εγκριθούν θα ανακοινωθούν σε ένα δίμηνο περίπου από τώρα και θα ισχύσουν και αυτές για την νέα σχολική χρονιά 2016-2017.3

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αχαϊα: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τις καταργήσεις, τις υποβαθμίσεις και τις αναβαθμίσεις Νηπιαγωγείων και Δημοτικών - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ποιες σχολικές μονάδες του νομού αφορά

 

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις