Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μέρκελ: Ιδέα ειρήνης, η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ολάντ:Η Ευρώπη πρέπει να διατυπώσει σχέδια

Μέρκελ: Ιδέα ειρήνης, η ιδέα της Ευρωπαϊ...

"Ελεγχόμενος... πανικός" στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ έκανε δηλώσεις στο Βερολίνο μετά την απόφαση των Βρετανών πολιτών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να υποβαθμίσουμε. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την απόφαση του βρετανικού λαού. Η σημερινή μέρα είναι τομή για την Ευρώπη. Τις συνέπειες αυτής της τομής θα τις δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα και θα εξαρτηθεί από το πως οι υπόλοιποι 27 θα αναλύσουμε την κατάσταση. Δεν πρέπει να βγάλουμε γργορα συμπερασματα. Πρέπει να την αξιολογήσουμε με σωφροσύνη και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Η Ευρώπη είναι πολυσχιδής. Υπάρχουν αμφιβολίες για την κατεύθυνση ενοποίησης της Ευρώπης. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες της Ευρώπης καταλαβαίνουν ποσο η ΕΕ βοηθά στη βελτίωση της προσωπικής τους ζωής. Η ΕΕ είναι από τους μεγαλύτερους οικονομικούς πόρους. Εϊναι μια κοινότητα αλληλεγγύης εγγυητής για την σταθερότητα και την ευημερία των λαών. Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ιστορική συνείδηση. Η Ε.Ε. αποτέλεσμα της μεταπολεμικής προσπάθειας για ειρήνη.

Βλέπουμε τα αποτελέσματα των πολέμων και των συγκρούσεων σε άλλες χώρες. Έχω ήδη καλέσει τον Ντόναλντ Τουσκ, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον Φρανσουά Ολάντ σε συζητήσεις για το μέλλον. Οι διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία θα δημιουργήσουν τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε..

Η ΕΕ είναι ισχυρή ώστε να δώσει τις απαντήσεις στο σημερινό θέμα. Θα το στηρίξω αυτό με την κυβέρνησή μας.».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε δήλωση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία που έβγαλε Brexit.

«Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει εμπρός.  Η Ευρώπη πρέπει να είναι πιο ισχυρή. Η Γαλλία είναι στην προμετωπίδα. Πρέπει να πάρουμε μέτρα και να δούμε την μετάβαση. Πρέπει να δώσουμε στην οικονομία τα απαραίτητα εργαλεία. Η Ευρώπη πρέπει να διατυπώσει σχέδια, πρέπει να είναι στα χέρια των πολιτιών. Πρέπει να βρει το πεπρομώενο της γοργά. Αυτά θα κομίσω στο συμβούλιο την επόμενη Τρίτη. Την Δευτέρα θα μεταβώ στο Βερολίνο για συνάντηση με Μέρκελ και Ρέντσι για να προετοιμάσουμε ένα καλό συμβούλιο.  Η Ευρώπη είναι μια μεγάλη ιδέα και όχι μόνο μια μεγάλη αγορά. Είμαι δυσαρεστημένος από αυτή την απόφαση και πρέπει να την σεβαστούμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις