Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την Κυριακή το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το θάνατο του Βλάσση Βελλόπουλου

Πάτρα: Την Κυριακή το μνημόσυνο για τις ...

Στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας

40 ημέρες πέρασαν από τις 22 Μαϊου οπότε και έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος οικολόγος Βλάσσης Βελλόπουλος. Το μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή στις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών.

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του αγαπητού οικολόγου αγωνιστή Βλάσση Βελλόπουλου- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Βλάσσης Βελλόπουλος επί σειρά ετών εκλεγόταν στην θέση του προέδρου της Εταιρείας Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος Πάτρας, ενώ είχε συμπεριληφθεί σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο αείμνηστος υπήρξε ακτιβίστας οικολόγος, είχε βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, στην Τάξη Πολιτικών και Ηθικών Επιστημών, επίσης είχε λάβει βραβείο των Ηνωμένων Εθνών στο Πρόγραμμα Περιβάλλοντος, υπήρξε μέλος των 500 Παγκοσμίων του UNEP και επίτιμο μέλος του Σλαυϊκού Πανεπιστημίου Κιέβου, ενώ επίσης έχει λάβει  βραβείο «Έργο Ζωής» από τοEcocity (Οικόπολις) το 2009.

Το 2009 εκδόθηκε το βιβλίο του, που αναφέρεται στη δράση του αείμνηστου περιβαλλοντιστή υπό τον τίτλο «Βλάσσης Βελλόπουλος, οι οικολογικοί αγώνες ενός ενεργού πολίτη. Και αναφέρονταν στην τριαντάχρονη και πλέον δραστηριότητά του καθώς δραστηριοποιήθηκε, με επίκεντρο την Αχαΐα, στην προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση του δικαιώματος του κάθε πολίτη να ζει σε ένα τόπο τον οποίο δεν καταστρέφουν τα κάθε είδους συμφέροντα.

Το βιβλίο βασίζεται στο προσωπικό αρχείο του Βλάσση Βελλόπουλου και δεν αποτελεί ούτε βιογραφία ούτε ιστορική μελέτη. Είναι η καταγραφή μίας στάσης ζωής, μίας κοινωνικής δράσης που ως κεντρικό άξονα έχει την πολιτική οικολογία, που εκδηλώθηκε μέσα από αγώνες και επίμονες προσπάθειες, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πάτρα: Μια ιστορική φωτό- Όταν ο Βλάσης Βελλόπουλος έδινε τη μάχη με τα εργοστάσια που ρύπαιναν τον Πατραϊκό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις