Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά την αποχώρηση της Βρετανίας

Συνεδριάζει  εκτάκτως η  Ευρωπαϊκή Κεντρ...

Τράπεζα της Αγγλίας: Θα ληφθούν όλα τα μέτρα

Αναταράξεις και στην οικονομία από το Brexit. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Governing Council) αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τις προσεχείς ώρες, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και τα νέα Επισήμως, η ΕΚΤ δεν έχει σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ούτε και επιβεβαιώνει τη σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου.

Ωστόσο, το συμβούλιο αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας και προφανώς μετά τη συνεδρίαση του ανωτάτου οργάνου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος.

Τράπεζα της Αγγλίας: Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα

Τη διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δίνει η Τράπεζα της Αγγλίας, στον απόηχο του αποτελέσματος υπέρ του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα.

Κράχ στα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια από το Brexit - Καταρρέει η στερλίνα

«Η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις» τονίζει στη σχετική της ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ένα διευρυμένο έκτακτο σχέδιο και έχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, τις εγχώριες αρχές και τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες».

Νωρίτερα, πηγές της κεντρικής τράπεζες, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, καθιστούσαν σαφές ότι η Τράπεζα της Αγγλίας βρίσκεται σε «στενή επικοινωνία» με τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ποιες αλλαγές φέρνει το Brexit για τους Έλληνες που ζουν κι εργάζονται στη Βρετανία


Brexit: Διεθνής ανησυχία μετά την απόφαση για έξοδο από την ΕΕ-Με τον Κάμερον θα μιλήσει ο Ομπάμα

Παράλληλα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε έτοιμη να διοχετεύσει ρευστότητα σε συνεργασία με τις άλλες κεντρικές τράπεζες ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες στις αγορές που ενέδωσαν στον πανικό μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

«Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και τις διεθνείς αρχές, θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις συνέπειες του αποτελέσματος στις χρηματαγορές. Η Τράπεζα είναι έτοιμη να παράσχει επαρκή ρευστότητα, κυρίως χρησιμοποιώντας το μηχανισμό του swap που ισχύει μεταξύ των έξι κεντρικών τραπεζών και έτσι να διασφαλίσει τη σταθερότητα των αγορών», δήλωσε ο διοικητής Χαρουχίκο Κουρόντα. 

Συγκεκριμένα, ένας μηχανισμός που συγκροτήθηκε το 2013 μεταξύ των κεντρικών τραπεζών του Καναδά, της Αγγλίας και της Ιαπωνίας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί για την παροχή ρευστότητας. Μια ευκολότερη προσβασιμότητα σε ορισμένα νομίσματα, όπως το δολάριο θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό δίχτυ ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Τάρο Ασο διαβεβαίωνε ότι είναι έτοιμος να δράσει αποφασιστικά και εγκαίρως απέναντι στις «εξαιρετικά απότομες αναταράξεις» στις αγορές συναλλάγματος μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που δείχνουν έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Θα απαντήσουμε αποφασιστικά όταν θα παραστεί ανάγκη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εκφράζοντας παράλληλα «την ανησυχία του για τους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματαγορές».

ΒΡΕΤΑΝΙΑ:Ιστορική απόφαση!Ψήφισε με 51,9% έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση -Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής-Η επόμενη ημέρα και οι πρώτες αντιδράσεις-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις