Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Καλοκαιρινό τραπέζι: Εύκολα μαγειρέματα χωρίς φωτιά!!!

Καλοκαιρινό τραπέζι: Εύκολα μαγειρέματα ...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει όλο και πιο ψηλά, ποιός θέλει να μαγειρεύει με φωτιές και φούρνους; Ας μαγειρέψουμε χωρίς φωτιά με αγγούρι και γιαούρτι.
Μια μούς αγγουριού που θα σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο ή αντί της σαλάτας και ένα δροσερό ταμπουλέ που είναι ένα ολοκληρωμένο κυρίως πιάτο, που υποκαθιστά τα ζυμαρικά ή το ρύζι και περιέχει επίσης καπνιστό σολομό. Ετοιμάζονται εύκολα, διατηρούνται στο ψυγείο μας και μας γλυτώνουν από την «λάβα» της κουζίνας.

Καλή μας όρεξη !!!!

ΜΟΥΣ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 ′ - Αναμονή 5-6 ώρες - Εύκολο

ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ )

● 3 μεγάλα αγγούρια βιολογικά

● 200 ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά

● 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

● 1 ½ κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

● 1 ½ κ.σ. μέντα (η δυόσμος )ψιλοκομμένος

● ½ κ.σ. ξύσμα λεμονιού ακέρωτου

● 1 κ.σ. χυμός λεμονιού

● 5 φύλλα ζελατίνας

● Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κόκκινο, πράσινο, μαύρο.

● Ξύσμα λεμονιού σε μπαστουνάκια για το στόλισμα.

● Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ, πολύ καλά τα αγγούρια, τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα, τα ξεσποριάζουμε, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα σουρώνουμε από τα υγρά τους πιέζοντας τα πολύ καλά.
Μουσκεύουμε σε ένα μπολ τις ζελατίνες με κρύο νερό. Όταν μαλακώσουν αρκετά, τις βάζουμε για δεκαπέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά με λίγο νερό να λιώσουν.

Σ' ένα μπόλ αναμειγνύουμε το αγγούρι, το γιαούρτι, τα μυρωδικά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την λειωμένη ζελατίνα, την κρέμα γάλακτος και τα αλατοπίπερα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μοιράζουμε το μίγμα μας σε μια μεγάλη φόρμα η σε μικρά ατομικά φορμάκια, το βάζουμε στο ψυγείο μας για 4-5 ώρες.

Ξεφορμάρουμε βουτώντας για λίγο σε ζεστό νερό , και σερβιρουμε αφού διακοσμήσουμε με το ξύσμα λεμονιού και ραντίσουμε με ελαιόλαδο.

TIP: Διατηρείτε σκεπασμένο στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, οπότε μπορούμε να το προετοιμάσουμε νωρίτερα.

ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 ′ - Μαγείρεμα 2′- Εύκολο

ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ )

Για το ταμπουλέ

● 250 γρ. κουσκούς

● 2 αγγούρια βιολογικά

● 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο

● 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο

● ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

● ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος

● Χυμός από 1 λεμόνι μέτριο

● 140 ml ελαιόλαδο

● 16 φέτες καπνιστού σολομού

Για την κρέμα γιαουρτιού

● 80 γρ. γιαούρτι πρόβειο παραδοσιακό (με πετσούλα).

● 170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

● 1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο

● 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

● Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κουσκούς συμφώνα με τις οδηγίες.Το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το αφρατεύουμε πολύ καλέ με δύο πιρούνες.

Πλένουμε πολύ, πολύ καλά τα αγγούρια, τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα, τα ξεσποριάζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια .Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές ροδέλες, και το κρεμμύδι σε κυβάκια.

Σ ένα μπόλ βάζουμε όλα τα λαχανικά μυρωδικά και προσθέτουμε το κουσκούς.

Περιχύνουμε με το λεμονόλαδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να ενωθούν όλες οι γεύσεις.

Σερβίρουμε σε ένα μπολ η πιάτο, προσθέτουμε τέσσερις φέτες σολομό και την σάλτα γιαουρτιού η βάζουμε την σάλτσα σε ένα μπολάκι να σερβιριστεί ο καθένας όσο θέλει.

TIP: Το κουσκούς το βρίσκουμε στο σουπερ μάρκετ έτοιμο και σε σακουλάκια και χρειάζεται μόνο 1,5 ′ βράσιμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life