Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Οικογένεια Μπαλατή: Ντύνουν γενιές και γενιές λιλιπούτειων Πατρινών - Τα πρόσωπα πίσω από τα καταστήματα «Nick»

Οικογένεια Μπαλατή: Ντύνουν γενιές και γ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τρία καταστήματα παιδικών και εφηβικών ρούχων «Nick» λειτουργούν ήδη στην Πάτρα

Όλα ξεκίνησαν το 1975 όταν ο Νίκος και η Χαρά Μπαλατή δημιούργησαν μια βιοτεχνία παιδικών ρούχων. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, έχοντας συνεργασία και με όλες τις επώνυμες εταιρείες παιδικών και εφηβικών ρούχων, τα παιδικά και εφηβικά καταστήματα «Nick» αποτελούν συνώνυμο της ποιότητας, αποτελώντας την πρώτη επιλογή των Πατρινών από γενιά σε γενιά.

Η επωνυμία προέκυψε από το μικρό όνομα του ιδιοκτήτη και διατηρείται έως σήμερα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία καταστήματα «Nick» σε όλη την Πάτρα, ενώ η επιχείρηση πλέον έχει περάσει στα χέρια των παιδιών της οικογένειας που με ζήλο, σεβασμό και όραμα συνεχίζουν αλλά και εξελίσσουν αυτό που ξεκίνησαν οι γονείς τους πριν από αρκετά χρόνια.

Μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση μέσα στην οποία μεγάλωσαν και τα παιδιά τους. Σταδιακά, στο πέρασμα των χρόνων όλα τα μέλη της οικογένειας ασχολήθηκαν με την επιχείρηση.

Η Μαίρη, η Βίκυ, ο Κωνσταντίνος και η Χριστίνα φροντίζουν να προσφέρουν στους μικρούς τους «φίλους» ρούχα που τα χαρακτηρίζει η ποιότητα σε προσιτές τιμές. Συναντήσαμε τους διαδόχους της οικογενειακής επιχείρησης και μάθαμε τα πάντα γύρω από το παιδικό ρούχο στο οποίο έχουν αφιερωθεί.

 

«Ουσιαστικά ασχολούμαστε με την επιχείρηση από μικρά παιδιά. Μπορεί να σπουδάσαμε και να ασχοληθήκαμε και με άλλα πράγματα, όμως από την παιδική μας ηλικία συνδεθήκαμε έντονα με αυτή την επιχείρηση» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση η οποία υπάρχει πολλά χρόνια. Είχαμε ήδη τρία καταστήματα στην Πάτρα και αποφασίσαμε ότι θέλαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Συνεχίσαμε αυτό που μας άφησαν οι γονείς μας θέλοντας να το εξελίξουμε. Αυτό έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια».

Όσο για το ποιος είναι ο στόχος τους, η απάντηση που δίνουν είναι ξεκάθαρη.

«Ο στόχος μας είναι κοινός. Πήραμε στα χέρια μας μια βιοτεχνία. Οι γονείς μας παρήγαγαν τα δικά τους ρούχα τα οποία έφταναν σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια στα καταστήματά μας εκτός από τα ρούχα δικής μας παραγωγής, υπάρχουν και όλες οι επώνυμες εταιρείες βρεφικών – παιδικών ρούχων όπως Marasil, Sprint, Ebita, Trax, Joyce, Spark, Paco και πολλές άλλες. Τώρα έχει προστεθεί και εφηβικό- αντρικό ρούχο. Στόχος μας είναι να διατηρηθούμε ως μια αμιγώς οικογενειακή-ελληνική επιχείρηση».

Πώς μπορεί να επιβιώσει μια τέτοια επιχείρηση σε μια τέτοια περίοδο κρίσης;

«Το βασικό σε τέτοιες δύσκολες περιόδους είναι μέσα από τις προσωπικές σχέσεις που διατηρούμε με τους πελάτες μας, να μπορούμε να προσφέρουμε επώνυμα κυρίως ελληνικών εταιρειών ρούχα πολύς καλής ποιότητας σε προσιτές τιμές και με μεγάλες προσφορές που συνεχώς παρέχουμε στους πελάτες μας. Από εκεί και πέρα κοιτάμε μπροστά εμπλουτίζοντας συνεχώς τα καταστήματά μας και με νέες αξιόπιστες εταιρείες.  Ο κλάδος δέχεται μεγάλη πίεση. Υπάρχει ανταγωνισμός μέσα από ξένα ρούχα, ομίλους και εταιρείες.

Καλή ποιότητα, μεγάλη ποικιλία, προσιτή τιμή, προσωπική σχέση και εξυπηρέτηση, τα βασικά χαρακτηριστικά που συναντά κανείς μέσα σε ένα κατάστημα Nick. Τα ρούχα είναι ελληνικά. Πέρα από αυτά που κατασκευάζουμε εμείς συνεργαζόμαστε με πάρα πολλές εταιρείες ελληνικών ρούχων. Από το πολύ οικονομικό μέχρι και το πιο επώνυμο και ιδιαίτερο. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιλογής».

 

 

Αυτή την ισορροπία την πέτυχαν καθώς οι γονείς τους, άριστοι γνώστες της ποιότητας και της κατασκευής, τους έδωσαν τα εφόδια για να ξεχωρίζουν μια καλή ραφή κα γενικά όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα ποιοτικό ρούχο.

Όσο για το μέλλον τα αδέλφια Μπαλατή θα συνεχίζουν να υπηρετούν με σεβασμό προς τον πελάτη τους στόχους τους έχοντας τον πήχη ψηλά.  Προσεχώς δεν αποκλείεται η δημιουργία ενός ακόμη καταστήματος που θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας.

Το σίγουρο είναι ότι για αρκετά χρόνια θα «ντύνουν» μικρούς και μεγάλους  Πατρινούς που θα ξέρουν ότι σε ένα κατάστημα «Nick» θα βρουν αυτό ακριβώς αυτό που θέλουν και χρειάζονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά