Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαράντα μέρες κύλησαν χωρίς τον Βλάσση Βελλόπουλο - Τελείται μνημόσυνο την Κυριακή

Σαράντα μέρες κύλησαν χωρίς τον Βλάσση Β...

Στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Πατρών, στις 9.30 π.μ.

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από το θάνατο του γνωστού Πατρινού οικολόγου και ακτιβιστή Βλάσση Βελλόπουλου που έσβησε σε ηλικία 79 ετών και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στις 9.30 το πρωί θα τελεστεί ιερό μνημόσυνο στο ναό της Αγίας Τριάδας Πατρών.

Ο γνωστός από τους αγώνες του Πατρινός, νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.

Ο φιλοπεριβαλλοντικός αγωνιστής υπήρξε πατέρας δύο κοριτσιών, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στην Αγγλία.

Η κηδεία του είχε γίνει στον ιερό ναό της Αγ. Τριάδος. Ο Βλάσσης Βελλόπουλος είχε γεννηθεί στην Πάτρα τo 1937 στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, από πατέρα δημόσιο υπάλληλο και μητέρα εργάτρια. Οι οικογενειακές του καταβολές ήσαν προοδευτικές και αγωνιστικές, με έναν παππού, το Βλάσση Ανδρικόπουλο, εμβληματική προσωπικότητα της εθνικής αντίστασης, να τον σημαδεύει και να τον καθορίζει με τη στάση ζωής του.

Ο εκλιπών επί σειρά ετών εκλεγόταν στην θέση του προέδρου της Εταιρείας Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος Πάτρας ενώ είχε συμπεριληφθεί σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο αείμνηστος Βλάσσης Βελλόπουλος υπήρξε μάχιμος οικολόγος, είχε βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, στην Τάξη Πολιτικών και Ηθικών Επιστημών, επίσης είχε λάβει βραβείο των Ηνωμένων Εθνών στο Πρόγραμμα Περιβάλλοντος, υπήρξε μέλος των 500 Παγκοσμίων του UNEP και επίτιμο μέλος του Σλαυϊκού Πανεπιστημίου Κιέβου. Επίσης του είχε απονεμηθεί το βραβείο «Έργο Ζωής» από το Ecocity (Οικόπολις) το 2009.

Το 2009 εκδόθηκε το βιβλίο του, που αναφέρεται στη δράση του αείμνηστου περιβαλλοντιστή υπό τον τίτλο «Βλάσσης Βελλόπουλος, οι οικολογικοί αγώνες ενός ενεργού πολίτη, το οποίο και αναφερόταν στην τριαντάχρονη και πλέον δραστηριότητά του για την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση του δικαιώματος του κάθε πολίτη να ζει σε ένα τόπο τον οποίο δεν καταστρέφουν τα κάθε είδους συμφέροντα.

Το βιβλίο έχει βασιστεί στο προσωπικό αρχείο του Βλάσση Βελλόπουλου και δεν αποτελεί ούτε βιογραφία ούτε ιστορική μελέτη. Είναι η καταγραφή μίας στάσης ζωής, μίας κοινωνικής δράσης που ως κεντρικό άξονα έχει την πολιτική οικολογία, που εκδηλώθηκε μέσα από αγώνες και επίμονες προσπάθειες, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

* Ο φιλοπεριβαλλοντικός αγωνιστής, όπως είχε ευρέως χαρακτηριστεί, ήταν παντρεμένος με την Μαριάννα Βελλόπουλου και ήταν πατέρας δύο κοριτσιών, της Αγγελικής που ζει στην Αγγλία και της Χρύσας.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του αγαπητού οικολόγου αγωνιστή Βλάσση Βελλόπουλου- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις