Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» από την Κάρμεν Ρουγγέρη σε καλοκαιρινή περιοδεία – Θα έρθει και σε Ήλιδα και Αίγιο

Η παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» από...

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ηθοποιός και σκηνοθέτις Κάρμεν Ρουγγέρη που ασχολείται με επιτυχία με το παιδικό θέατρο, μαζί με τον θίασο της, θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα έως και τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας την κωμωδία «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», που παίχτηκε τον χειμώνα, με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στο Θέατρο «Κιβωτός» και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης δεν είναι παραμύθι, όπως αναφέρει η ανάρτηση από το σάιτ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, απ’ όπου και οι φωτ. της παράστασης.

Ήταν ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης Τζοακίνο Ροσσίνι το διάλεξε για να το κάνει όπερα. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Η ιδέα μου ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου».

Το έργο διασκευασμένο με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει τις άριες και τα φωνητικά σύνολα, σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική θεατρική εικόνα.

Όλα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια -με άρωμα εποχής-, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Λίγα λόγια για το έργο:

Όλα ξεκίνησαν στο Πράντο, μια μικρή πόλη της Ισπανίας πολλά χρόνια πρίν, όταν η Ροζίνα, ένα χαριτωμένο κορίτσι απ’ τη Σεβίλλη είχε πάει να επισκεφθεί μια θεία της. Δεν είχε προλάβει να μπει στο σπίτι όταν ξαφνικά αντίκρισε τον κόμη Αλμαβίβα, που έτυχε να περνάει από κει. Αυτό ήταν! Μια ματιά ανάμεσα σ’ ένα αγόρι και ένα κορίτσι και η αγάπη της ιστορίας μας έχει κιόλας γεννηθεί...

Λίγες μέρες αργότερα ο Αλμαβίβα στέλνει προξενήτρα στο Γέρο-Μπάρτολο, τον κηδεμόνα της Ροζίνας, για να ζητήσει το χέρι της. Εκείνος όμως αρνείται!

Τότε ο Κόμης αποφασίζει να τη βρει μόνος του και με τη βοήθεια του Φίγκαρο, του ξακουστού κουρέα της Σεβίλλης...

Συντελεστές:

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, Διασκευή-Ενορχήστρωση: Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Ρεντόνα Κόλα, Στίχοι και επιλογή μελωδιών: Ανδρέας Κουλουμπής, Διδασκαλία Τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής, Μίνα Δελαπόρτα, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη, Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου, Υπεύθυνη Γραφείου Παραγωγής: Κατερίνα Μπανασάκη, Ζωγραφική Σκηνικών: Γιάννης Σπανόπουλος, Ελπίδα Γαδ, Artwork: Λουκάς Μελάς.

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):

Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργάκη Κατερίνα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα, Φαρμάκης Νεκτάριος, Χονδρογιάννης Άγγελος.

Έχει κυκλοφορήσει και το βιβλίο «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», με CD που περιέχει την μουσική και τα τραγούδια της παράστασης. Η αφήγηση είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη και η εικονογράφηση της Χριστίνας Κουλουμπή.

Ώρα έναρξης παραστάσεων κατά την διάρκεια της περιοδείας: 21.00

Τιμές εισιτηρίων κατ’ άτομο: 10 ευρώ (Γενική είσοδος)

Η έναρξη της περιοδείας θα γίνει στις 27/6/2016 από την Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας και θα ακολουθήσει στις 29/6/2016 η Σπάρτη, Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα.

Την 1η Αυγούστου 2016 η παράσταση θα παιχθεί στη Ζάκυνθο, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, στις 2/8/2016 στην Κεφαλονιά, Αύλειος Χώρος Ξενία, στις 4/8/2016 στην Κυπαρισσία Λιμενοβραχίονας Κυπαρισσίας και στις 5/8/2016 στο Αρχαίο θέατρο Ήλιδας. Την Κυριακή 7/8/2016 σειρά θα έχει η Ναύπακτος Υπαίθριος Χώρος και στις 2/9/2016 το Αίγιο, Πολιτιστικό Κέντρο Αλεκος Μέγαρης Υπαίθριο Θέατρο Γεώργιος Παππάς.

*Οι φωτ. της παράστασης είναι του Νεκτάριου Κουρή.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός από θεατρικές παραστάσεις το φετινό καλοκαίρι - Δείτε ποιά έργα και θιάσους θα δούμε στην Πάτρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture