Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίδειξη υποβρύχιου ράκμπυ στην Πάτρα

Επίδειξη υποβρύχιου ράκμπυ στην Πάτρα

Το Σάββατο 2 Ιουλίου

O σύλλογος υποβρυχίου ράγκμπυ και καταδύσεων "ΦΥΣΑΛΙΣ" διοργανώνει το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 και ώρα 12.00-14.00 την πρώτη επίδειξη υποβρυχίου ράγκμπυ στην Πάτρα, στο Κολυμβητήριο Πεπανός. Όπως αναφέραται στην σχετική ανακοίνωση:

"Το Υποβρύχιο Ράγκμπυ είναι ένα συναρπαστικό άθλημα, που παρά το όνομά του μικρή σχέση έχει με το κανονικό ράγκμπυ. Παίζεται σε πισίνα βάθους 4-5 μέτρων. Δυο καλάθια βρίσκονται στον πάτο της πισίνας και στόχος είναι να μπει η μπάλα στο καλάθι της αντίπαλης ομάδας.

Η μπάλα είναι γεμάτη με αλατόνερο, προκειμένου να έχει αρνητική πλευστότητα, κοινώς να βουλιάζει. Κάθε ομάδα αποτελείται από 6 παίκτες, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα. Το χαρακτηριστικό είναι ότι με τον παίκτη που έχει την μπάλα επιτρέπεται η σωματική επαφή. Ουσιαστικά όλο το παιχνίδι εξελίσσεται υποβρυχίως. Οι παίκτες βουτάνε εναλλάξ κρατώντας την αναπνοή τους, αναδύονται για να πάρουν ανάσα και ξαναβουτάνε. Όπως συχνά λέγεται είναι το μοναδικό τρισδιάστατο άθλημα, καθώς οι παίκτες κινούνται σε όλες τις διαστάσεις (πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά, μπροστά-πίσω).

Το υποβρύχιο ράγκμπυ ακούγεται απαιτητικό σαν άθλημα. Πράγματι, αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά, θα πρέπει να εξασκήσει αρκετά χαρακτηριστικά. Χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση, δύναμη, ευελιξία στο νερό, άπνοια, κυρίως όμως καλή αντιληπτική ικανότητα του παιχνιδιού. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, λόγω ακριβώς του υγρού στοιχείου, είναι εύκολα προσιτό σαν άθλημα στον καθένα. Μετά από λίγες εισαγωγικές προπονήσεις στις οποίες εξηγούνται οι τεχνικές εξίσωσης και ορισμένες βασικές τεχνικές άπνοιας, ουσιαστικά καθένας μπορεί να παίξει κανονικά.

Αν και το υποβρύχιο ράγκμπυ υφίσταται στο εξωτερικό ήδη από την δεκαετία του 1960, στην Ελλάδα είναι ένα αρκετά πρόσφατο άθλημα. Μόλις το 2012 ο Σύλλογος Φυσαλίς ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με το εν λόγω άθλημα. Πρόκειται δε για τον μοναδικό σύλλογο υποβρυχίου ράγκμπυ στην Ελλάδα … τουλάχιστον προς το παρόν! Στόχος είναι αυτό να αλλάξει άμεσα!

Πιο συγκεκριμένα, στόχος του συλλόγου "Φυσαλίς" είναι στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθεί στην Πάτρα η δεύτερη πανελληνίως ομάδα υποβρυχίου ράγκμπυ. Για τον λόγο αυτό, το Σάββατο 2-7-2016 και ώρες 12.00-14.00 θα λάβει χώρα επίδειξη του "ιδιαίτερου" αυτού αθλήματος στο κολυμβητήριο "Πεπανός" στην Πάτρα. Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος (μικρός ή μεγάλος, άντρας ή γυναίκα) μπορεί να έρθει, να δει, ακόμα δε και να δοκιμάσει να παίξει το συναρπαστικό αυτό άθλημα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις