Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ουρανία Μπίρμπα: Να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο για την κινητοποίηση- Εμείς συμμετέχουμε- Έκθετη η Κυβέρνηση

Ουρανία Μπίρμπα: Να γίνει Δημοτικό Συμβο...

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ Ανθρώπινη Πόλη συμμετείχε στην σύσκεψη με το Δήμαρχο

Παμπατραϊκό συλλαλητήριο για την διεκδίκηση της οριστικής απόδοσης του θαλασσίου μετώπου στην πόλη διοργανώνει στις 5 Ιουλίου η δημοτική Αρχή της πόλης. Την ανακοίνωση της κινητοποίησης που περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 8μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων και πορεία έως το νέο λιμάνι της πόλης, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη στους εκπροσώπους των παρατάξεων, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελείτδης.

Για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο αλλά και τα όσα συζητήθηκαν σε αυτή μίλησε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ Ανθρώπινη Πόλη, Ουρανία Μπίρμπα. Όπως εξήγησε η κυρία Μπίρμπα, η οποία συμμετείχε στην σύσκεψη, ουσιαστικά ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την απόφαση χωρίς να λάβει υπόψη του τις θέσεις και τις προτάσεις των υπολοίπων, μάλιστα η κυρία Μπίρμπα κατέθεσε την ένστασή της για το γεγονός ότι η σχετική απόφαση δεν λήφθηκε κατόπιν συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Ξεκαθάρισε πάντως ότι η ΡΑΠ θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση ανεξάρτητα με το εάν ο κ. Πελετίδης φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. ή όχι.

«Εγώ, εκπροσωπώντας τη ΡΑΠ, δεν διαφώνησα με αυτή την κινητοποίηση όμως θεωρώ ότι αυτή  δεν μπορεί να είναι μια απόφαση της δημοτικής Αρχής που θα την ανακοινώνει απλά στις υπόλοιπες παρατάξεις αλλά να είναι απόφαση του ανώτερου οργάνου της πόλης, δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου», σχολίασε σχετική η κυρία Μπίρμπα.

Παράλληλα πάντως ήταν ξεκάθαρη και επί της ουσίας του ζητήματος της παραχώρησης τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Βεβαίως είναι έκθετη η κυβέρνηση απέναντι στην πόλη. Έχουν παρέλθει όλες οι προθεσμίες. Είχε γίνει η συνάντηση τον Μάρτιο με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Δρίτσα που είχε δεσμευθεί ότι μέσα, σε ένα μήνα, θα καταθέσει μια καινούργια πρόταση και δεν το έχει κάνει. Υπήρξε μια επιστολή του Δημάρχου προς τον Πρωθυπουργό και δεν υπάρχει απάντηση μέχρι στιγμής για λύση του προβλήματος και συνάντηση. Από αυτή την άποψη η καταφυγή στην κινητοποίηση του κόσμου τη θεωρώ εκ των ουκ άνευ, αλλά παρά ταύτα αυτό είναι θέμα απόφασης του δημοτικού μας συμβουλίου».

Παράλληλα η κυρία Μπίρμπα στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία που έχει η πόλη να καθορίσει ξεκάθαρα και να επαναβεβαιώσει την πρότασή της  σε σχέση με το θαλάσσιο μέτωπο με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Και ποια είναι αυτή; Η προσωρινή παραχώρηση που έγινε το 2012 να γίνει μόνιμη και να λήξει το θέμα. Όταν κάνεις την οποιαδήποτε κινητοποίηση ή διάλογο με τους αρμόδιους πρέπει να έχεις τη δίκη σου πρόταση. Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόταση προς την πόλη και σε αυτό είναι έκθετη. Πρέπει άμεσα, αν γίνεται και σήμερα να έχει συγκεκριμένη πρόταση που θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση της πόλης, αυτό δηλαδή που ο κ. Τσίπρας έχει πει δύο φορές δημοσίως στην πόλη μας. Να έχει η πόλη μια ανάσα προς την θάλασσα της, δεν είναι κάτι παράλογο. Η προσωρινή παραχώρηση περιγράφει όλα τα κομμάτια που παραδίδονται. Ένα ζήτημα μένει σε σχέση με το εμπορικό λιμάνι το οποίο κακώς δεν κατασκευάστηκε στο νέο λιμάνι, δεν γίνονται αυτά.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει σήμερα ένα εμπορικό λιμάνι, που, μπορεί να έχει μειωμένη κίνηση, αλλά που μέχρι να φτιαχτεί το καινούργιο, θα πρέπει να εξυπηρετείται. Πόσο χώρο να έχει; Αυτό είναι θέμα των ειδικών αλλά δεν μπορεί να πιάνει και όλη τη βόρεια πλευρά», συμπλήρωσε η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ.

Πρότεινε δε, πριν την κινητοποίηση της 5ης Ιουλίου, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο με την πρότασή του ανά χείρας, που είναι η προσωρινή παραχώρηση να γίνει μόνιμη, να επισκεφθεί το Μαξίμου, απαιτώντας συνάντηση, είτε με τον πρωθυπουργό, είτε με εκπρόσωπό του και να επιδώσει την πρότασή του.

«Είναι μια συγκεκριμένη κινητοποίηση και ενέργεια που στην εξέλιξή της, εάν δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα, μπορεί να οδηγήσει και στην κινητοποίηση που είχε προαποφασίσει η δημοτική Αρχή. Όμως η δημοτική Αρχή στο κλείσιμό ήταν σαν μην άκουσε κανέναν. Με εντυπωσιάζει που δεν δέχθηκε να γίνει αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό μας συμβούλιο, εμείς πάντως δεν εξαρτάμε από αυτό την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις γιατί θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πιεστεί και να λύσει το ζήτημα σήμερα. Έπρεπε να το έχει λύσει χθες. Να έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία που σέρνεται στην Πάτρα».

Τέλος η εκπρόσωπος της ΡΑΠ στην συνάντηση με τον Κώστα Πελετίδη κατέθεσε την πρόταση για ένα μεγάλο κομμάτι του θαλασσίου μετώπου, από Γούναρη έως Αγ. Νικολάου, που δεν αμφισβητείται, από κανέναν ότι ανήκει πλέον στο Δήμο Πατρέων, κι έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ, να αρχίσει η διαμόρφωσή του. «Αυτή είναι μια συγκεκριμένη, ενέργεια και κίνηση προς την Κυβέρνηση και την Πάτρα ότι εμείς κάπως έτσι αξιοποιούμε το θαλάσσιο μέτωπο, και κοιτάξτε Πατρινοί τη διαφορά. Όλα έχουν την σημασία τους», κατέληξε η κυρία Μπίρμπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις