Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιστορίες για γέλια και για κλάματα: Πατρινή χρωστούσε 1.200 ευρώ για ΦΠΑ, της πήραν 4.800 και δεν τα επιστρέφουν!

Ιστορίες για γέλια και για κλάματα: Πατρ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ελλάς το μεγαλείο σου

Απίστευτες ιστορίες καθημερινής τρέλας που δεν έχουν προηγούμενο εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα με «θύματα» επιχειρηματίες της πόλης οι οποίοι χρωστούσαν ένα πόσο στην εφορία (ΦΠΑ κ.α.). Δεν είναι λίγα τα περιστατικά συμπολιτών που τους δεσμεύτηκαν τελικά από την Δ.Ο.Υ. τους χρήματα πολλαπλάσια της οφειλής τους τα οποία μάλιστα δεν τους επιστρέφονται τώρα, αφήνοντάς τους μετέωρους και χωρίς ρευστό για να συνεχίσουν την επιχειρηματικής τους δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα συμπολίτισσας ιδιοκτήτριας μικρομεσαίας επιχείρησης στην αχαϊκή πρωτεύουσα η οποία, όπως καταγγέλλει στο thebest.gr, της δεσμεύτηκε συνολικά το ποσό των 4.800 ευρώ για οφειλή μόλις 1.200 ευρώ. Όπως μας εξηγεί ο λογιστής της, είχε παραλείψει να της στείλει τον ΦΠΑ Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να μείνει απλήρωτο ένα χρέος 1.200 ευρώ.

Χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση προκειμένου να προβεί στην πληρωμή ή σε κάποιον διακανονισμό, το Δημόσιο της δέσμευσε από τρεις λογαριασμού που διαθέτει το ποσό της οφειλής, συνολικά δηλαδή ένα κονδύλι το οποίο ανέρχεται στα 3.600 ευρώ.

«Πληρώνω από έναν από τους λογαριασμούς την οφειλή μου και πηγαίνω στην Δ.Ο.Υ. προκειμένου να πάρω το ΟΚ και να μου αποδεσμεύσουν τα χρήματα. Στο μεταξύ όμως, την 1η Ιουλίου η Εφορία πήρε μόνης της τα χρήματα από όλους τους λογαριασμούς κι έτσι βρεθήκαμε να μας λείπουν 3.600 ευρώ από τους λογαριασμούς μας, και 1.200 ευρώ που τα πληρώσαμε μόνοι μας, δηλαδή να έχουν κάνει φτερά 4.800 ευρώ», σημειώνει η συμπολίτισσα που προσθέτει ότι με όλη αυτή την ιστορία ουσιαστικά καταστρέφεται αφού περίπου 5.000 ευρώ είχε διαθέσιμα, όλα-όλα, για να κινεί την αποθήκη της.

Υπερβολές θα σκεφτεί κανείς, αφού, λογικά, τα επιπλέον χρήματα θα τους επιστραφούν άμεσα και θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά το επιχειρείν. ΛΑΘΟΣ.

Το πιο εξωφρενικό ίσως σε όλη την υπόθεση, όπως αναφέρει στο thebest.gr. η Πατρινή επιχειρηματίας είναι το γεγονός ότι τα 3.600 ευρώ που καθ’ υπέρβαση της οφειλής «κατασχέθηκαν» ουσιαστικά από το ελληνικό Δημόσιο παραμένουν στα Δημόσια ταμεία και δεν επιστρέφονται στην εταιρεία. Η απάντηση των υπευθύνων αφοπλιστική: Θα συμψηφιστούν με απόμενα χρέη… Τα σχόλια δικά σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις