Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θλίψη και συγκίνηση στην Πάτρα - Εκοιμήθη ο εφημέριος του ιερού ναού Αγ. Τριάδος Ζαρουχλείκων π. Ησαίας Ντούλιας

Θλίψη και συγκίνηση στην Πάτρα - Εκοιμήθ...

Στις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής η κηδεία του

Μεγάλη θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας του π. Ησαία Ντούλια, συνταξιούχου εφημερίου του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Ζαρουχλείκων. Ο αγαπητός και σεμνός ιερέας νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην παθολογική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Ιερέας της παλιότερης γενιάς, ο π. Ησαίας που εκοιμήθη στα 83 του χρόνια, είχε χειροτονηθεί στον ιερό ναό Παντανάσσης, ήταν διάκονος στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, είχε υπηρετήσει για ένα διάστημα ως ιερέας στην επαρχία Καλαβρύτων και αλλού ενώ τα περισσότερα χρόνια της ζωής και της ιεροσύνης του, συνδέθηκε με την ενορία της Αγίας Τριάδας Ζαρουχλείκων.

Υπήρξε ιερέας που ήξερε απ’ έξω όλες τις ευαγγελικές περικοπές, τροπάρια και τις ιερές ακολουθίες. Κήρυττε το λόγο του Θεού, ήταν εξομολόγος και ιδιαίτερα αγαπητός στους ενορίτες του, στους συναδέλφους του ιερείς και στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες μαθαίνοντας πριν λίγο καιρό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος πως ο π. Ησαίας νοσηλευόταν με σοβαρό πρόβλημα υγείας και ήταν στα τελευταία του, συγκινήθηκε και δάκρυσε.

Στην ενορία της Αγίας Τριάδος Ζαρουχλείκων για ένα χρονικό διάστημα 18 ετών ήταν συνεφημέριος κοντά στον π. Ησαία, ο νυν προιστάμενος του ιερού ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης. Μιλώντας στο thebest.gr, ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο οποίος μάλιστα είχε επισκεφθεί τον π. Ησαία στο νοσοκομείο, τόνισε πως ο εκλιπών υπήρξε ένας σεμνός άνθρωπος και ιερέας με παραδοσιακή Ορθόδοξη παρουσία και διακονία στην εκκλησία μας.

«Ήμουν για 18 χρόνια συνεφημέριος του, έως τον Απρίλιο του 1995. Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία και ήμασταν αγαπημένοι και έχω κρατήσει τις καλύτερες αναμνήσεις από την απλότητα, σεμνότητα, πραότητα καθώς και το ύφος και ήθος του και της οικογένειας του. Θυμάμαι πως ο μακαριστός πρώην Μητροπολίτης Νικόδημος με είχε αρχικά τοποθετήσει στην Αγία Τριάδα Πατρών αλλά μου είπε “πήγαινε στην Αγία Τριάδα Ζαρουχλείκων, μία ενορία που θέλει πολλή δουλειά, για να την ζωντανέψετε, κι έτσι έγινε”», ανέφερε στο thebest.gr ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.

Ο π. Ησαίας που είχε συνταξιοδοτηθεί πριν περίπου 8 χρόνια, παρέμενε ενεργός και μάλιστα παρά την προχωρημένη ηλικία του, είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα των ντόπιων του οικισμού Θωμαίικα όπου και πήγαινε στις μεγάλες εορτές Χριστούγεννα, Πάσχα και τις Κυριακές και πραγματοποιούσε με τον ξεχωριστό και ευλαβή τρόπο που εκείνος γνώριζε τις ιερές ακολουθίες.

Ο π. Ησαίας που είχε χάσει πριν λίγα χρόνια την πρεσβυτέρα του, είχε ένα γιο τον Παναγιώτη Ντούλια, ο οποίος εργάζεται στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο Παναγιώτης Ντούλιας και η σύζυγος του Αγγελική του είχαν χαρίσει κι ένα εγγόνι, τον Λάμπρο. Η κηδεία του π. Ησαία θα τελεστεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 17.00 το απόγευμα, στην ενορία του, στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Ζαρουχλείκων. Η σορός του ιερέως θα βρίσκεται στο ναό από τις 7.30 το πρωί. Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις σε ευαγή ιδρύματα.

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε επίσης:

"Ορφάνεψε" η ενορία του Αγίου Διονυσίου Πατρών - Ο π. Ιωάννης Κατωπόδης, που έσβησε στα 68 του χρόνια, υπηρέτησε επί 30 χρόνια στο ναό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις