Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Έχουν μείνει χωρίς δόντια και κάνουν αέρα με τις συνταγές-Ελλείψεις σε γιατρούς και μηχανήματα που κάθονται στο ΠΕΔΥ Πάτρας- ΦΩΤΟ

Έχουν μείνει χωρίς δόντια και κάνουν αέρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Κενά στην πρωτοβάθμια υγεία

Ελλείψεις σε γιατρούς, μηχανήματα που κάθονται και ασθενείς και γιατροί που προσπαθούν ν΄αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες με ανεμιστήρες ιδιωτικούς ή κάνοντας αέρα ε τις ιατρικές συνταγές. Αυτή την κατάσταση περιγράφει για την πρώην νομαρχιακή μονάδα υγεία του ΙΚΑ στην Πάτρα, νυν ΠΕΔΥ, ο Πρόεδρος των γιατρών ΠΕΔΥ Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος.


Αρκετές ειδικότητες γιατρών είναι εντελώς ακάλυπτες ή υπάρχει ένας όνο γιατρός με αποτέλεσμα η αναμονή για ραντεβού να ξεπερνά τον μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως λέει στο thebest.gr άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς δόντια, αφού οι συμβάσεις οδοντοτεχνιτών με το ΠΕΔΥ είναι στον αέρα με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι εδώ και 5-6 μήνες να περιμένουν τις οδοντοστοιχίες τους.

Δεν υπάρχει ούτε ένας νεφρολόγος, ούτε ρευματολόγος, όπως επίσης ούτε ενδοκρινολόγος. Όσο για  ψυχίατρο ένας και μοναδικός.Επίσης, προσθέτει ο Πρόεδρος των γιατρών ΠΕΔΥ Πάτρας, ότι μεγάλη αναμονή για ραντεβού που ξεπερνά τον ένα μήνα πολλές φορές υπάρχει και για τις ειδικότητες του οφθαλμίατρου και του ορθοπεδικού καθώς καλύπτονται παράλληλα εφημεριακές ανάγκες σε νοσοκομεία.

Σε ότι αφορά στον μηχανολογικό εξοπλισμό κι εδώ παρατηρούνται προβλήματα.  Χαράλαμπος Μπονάνος εξηγεί ότι  ο μαστογράφος δεν λειτουργεί καθώς  κάποιες φορές είναι χαλασμένος, ενώ αναμένεται ιατροφυσική μέλέτη κι  αν δεν προσληφθεί υπάλληλος πάλι δεν θα λειτουργεί πλήρως. Επίσης, εδώ και 20 μέρες είναι χαλασμένος ο τάπητας του διαδρόμου για το τεστ κοπώσεως, ενώ υπολειτουργεί και το μηχάνημα των υπερήχων.

Την ίδια ώρα επισημαίνει τον κίνδυνο να σημειωθούν βλάβες σε μηχανήματα που λειτουργούν δεδομένου της έλλειψης κεντρικού κλιματισμού, στο μισό κτίριο που στεγάζει τα πολυιατρεία στον Άγιο Αλέξιο, στην Πάτρα.

Το μηχάνημα του τεστ κοπώσεως

Το μηχάνημα του τεστ κοπώσεως

Το μηχάνημα του τεστ κοπώσεως

«Θα γίνω γραφικός και θα το λέω κάθε μέρα, το πρόβλημα με τα κλιματιστικά στο ΠΕΔΥ.Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Πέρασε ένας χρόνος  και δεν έχει λυθεί εξ ολοκλήρου το πρόβλημα. Μου καταγγέλλεται ότι ασθενείς έχουν φτάσει στο όριο της λιποθυμίας. Στο ΠΕΔΥ προσέρχονται ευαίσθητες ομάδες πολιτών, όπως είναι άνθρωποι με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα. Γιατροί έχουν φέρει ανεμιστήρες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ενώ βλέπεις ασθενείς να κάνουν αέρα με τις συνταγές. Ευτυχώς πια είναι σε μέγεθοςΑ4. Επίσης, το πρόβλημα του κλιματισμού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε ακτινολογικά και άλλα μηχανήματα καθώς δεν επαρκεί ο μεμονωμένος κλιματισμός, όταν δεν λειτουργεό ο κεντρικός, ενώ ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες είναι και τα φάρμακα».

"Θάλαμος αερίων" το ΙΚΑ της Πάτρας - Χωρίς κλιματιστικά τα πολυϊατρεία - Διακοσμητικό έπιπλο ο μαστογράφος ...

Πρωτοβάθμια περίθαλψη ένα ακόμα μετέωρο βήμα - Thebest.gr

Πάτρα:Έρχεται καύσωνας και τα πολυιατρεία του ΙΚΑ θα ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being