Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρήστος Πατούχας: Να αποδοθεί η παραλιακή ζώνη από τις εκβολές του Διακονιάρη μέχρι τις εκβολές του Μειλίχου

Χρήστος Πατούχας: Να αποδοθεί η παραλιακ...

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Πάτρας «Ανυπότακτη Πολιτεία» για το θαλάσσιο μέτωπο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Πάτρας «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση του thebest.gr για το θέμα του θαλασσίου μετώπου της πόλης, αναφέρει τα εξής:

"Υπάρχει, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια, η καλλιέργεια μιας σκόπιμης σύγχυσης, καλλιέργεια που γίνεται από τα πάνω, ως προς το ποιο είναι το αίτημα του Δήμου για το Θαλάσσιο Μέτωπο της πόλης.

Με κάθε σαφήνεια λοιπόν σας απαντώ:

Να αποδοθεί η παραλιακή ζώνη από τις εκβολές του Διακονιάρη μέχρι τις εκβολές του Μειλίχου.

Αυτό διατυπώνεται μονοσήμαντα, στις επανειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό διατυπώθηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, αυτό διατυπώθηκε στα κείμενα των περισσοτέρων από σαράντα χιλιάδων υπογραφών, που απεστάλησαν στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού.

Τέλος, αυτό αποτυπώθηκε και προβλέπεται, στην Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης, που υπεγράφη με Κυβερνητική εντολή το 2012.

Ποιο είναι το αίτημα μας σήμερα;

Είναι η μετατροπή της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης σε Οριστική Παραχώρηση.

Πρέπει επίσης να γίνει σαφές, ότι η υπόσχεση του κ. σημερινού Πρωθυπουργού, αναφέρεται ακριβώς σε αυτές τις διατυπώσεις. Το λέμε με κάθε βεβαιότητα, γιατί πολύ πριν τις δύο πρόσφατες προεκλογικές περιόδους, το κόμμα της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον Μάρτιο του 2014, κατέθεσε Νομοθετική τροπολογία που ζητούσε ακριβώς αυτό: Την μετατροπή της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης, σε Οριστική Παραχώρηση. Η Τροπολογία αυτή, υπογραφόταν εκτός από τους Βουλευτές Αχαΐας και από άλλους Βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο κ. Δρίτσας. Και έγινε με εντολή του κ. Τσίπρα, μετά από συνάντηση με την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα. Σημειώστε ότι το κείμενο της Τροπολογίας συντάχθηκε από εμάς.

Κατόπιν όλων αυτών, η ερώτηση που τίθεται για το ποια τμήματα του Θαλασσίου Μετώπου πρέπει να παραχωρηθούν και ποια όχι, δείχνει αφέλεια, άγνοια ή ελλιπή πληροφόρηση, αν δεν είναι εκ του πονηρού. Διευκρινίζω με κάθε σαφήνεια, όχι από εσάς, αλλά από όσους όλο αυτό το διάστημα πριμοδοτούν συμφέροντα και τους συμφέρουν οι συγχύσεις.

Κατηγορηματική διατύπωση: Κανένας στην πόλη δεν θα κάνει πίσω από το κεκτημένο της. Την διεκδίκηση ολόκληρου του Παραλιακού και Θαλάσσιου Μετώπου.

Όλα θα τα εξετάσει ο Δήμος.

Με Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ανάπλασης για τις χρήσεις, κυρίως προς όφελος των πολιτών.

Τυχόν αιτήματα του ΟΛΠΑ ή άλλων, θα εξετασθούν υπό την προϋπόθεση της εκπόνησης μελετών και αμοιβαίας ειλικρίνειας. Σημειώστε, δεν υπάρχει η αναγκαία ειλικρίνεια από τις άλλες πλευρές.

Παραδείγματα: Ο ελλιμενισμός εμπορικών σκαφών τοπικών συμφερόντων. Εγώ πιστεύω, ότι κάλλιστα μπορούν να εξυπηρετηθούν στο καινούριο λιμάνι. Είναι μόνο τρία πλοία τον μήνα. Και μάλιστα είναι καλύτερα, γιατί είναι ευκολότερη η κίνηση των φορτίων προς την ΒΙΠΕ.

Θέλω να σας πω με απόλυτη πεποίθηση, ότι οι σημερινές λιμενικές χρήσεις στο παλιό λιμάνι, είναι το άλλοθι όσων με συνέπεια, δολοπλοκίες και άλλες μεθόδους επιδιώκουν να παραβλάψουν τα μακροχρόνια στρατηγικά συμφέροντα της πόλης.

Υπό την προϋπόθεση της αδιαμφισβήτητης αρμοδιότητας και ευθύνης του Δήμου να αποφασίζει, διαφωνώ με την μαρίνα μεγάλων σκαφών. Ελάχιστη είναι η αναπτυξιακή της χρησιμότητα, μεγαλύτερη η όχληση και η μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η υπάρχουσα Μαρίνα προφανώς θα διαχειρίζεται από τον Δήμο.

Τέλος κρίνω ότι δεν υπάρχει λόγος για τον ελλιμενισμό στην σημερινή θέση του σκάφους προς Κεφαλονιά Ιθάκη. Αλλά και αυτό να εξεταστεί στο συνολικό πλαίσιο χρήσεων.

Κλείνω την παρέμβαση μου με μια γενικότερη αναφορά. Ότι βρίσκεται στην πόλη και στην χώρα μας, αποτελεί Εθνικό πλούτο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εκποιηθεί, στο όνομα των μνημονίων και της υποδούλωσης.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με κάθε τιμή

Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος."

 

Τι πρέπει να γίνει με το Παραλιακό Μέτωπο της Πάτρας; Ποιες εκτάσεις πρέπει να παραχωρηθούν στον Δήμο; Λάβετε μέρος στην πρωτοβουλία του thebest.gr για δημόσια διαβούλεση. Στείλτε τις απόψεις και προτάσεις σας στο [email protected].

 


Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Αποκλεισμό του νέου λιμανιού αποφάσισαν δήμαρχος και επικεφαλής των παρατάξεων - Η επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής

Το thebest.gr ανοίγει το φάκελο του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας: "Ναι στην παραχώρηση, αλλά με διασφάλιση της λειτουργίας του λιμανιού"

Πάτρα: Σήμερα η συνάντηση Πελετίδη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το θαλάσσιο μέτωπο

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις