Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα:Περιπολίες από πυροσβεστική, εθελοντές και στρατό-Oι αέρηδες έφεραν τις πρώτες φωτιές στην Πάτρα -Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Δυτική Ελλάδα:Περιπολίες από πυροσβεστικ...

Πύρινες φλόγες σε Δρέπανο και Καστρίτσι

Ο ζεστός αέρας που φυσούσε χθες έφερε και τις πρώτες πυρκαγιές στις παρυφές της Πάτρας, σε Δρέπανο και Καστρίτσι. Ιδιαίτερα στη δεύτερη περίπτωση η φωτιά δεν επεκτάθηκε καθόλου, ενώ στο Δρέπανο κάηκαν δέκα στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Και σήμερα ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην Αχαΐα και την Ηλεία είναι ιδιαίτερα υψηλός σύμφωνα με τον χάρτη πρόγνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr και σήμερα εφαρμόζονται τα μέτρα που αντιστοιχούν στα βαθμό επικινδυνότητας 3 για την πρόκληση φωτιάς στην Πάτρα και την Αχαΐα, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περιπολίες της Π.Υ. εθελοντικών ομάδων και στρατού, στο Δασύλλιο, το Γηροκομειό και άλλα "ευαίσθητα" σημεία της Πάτρας και του νομού Αχαΐας.

Υπό "περιορισμό" η φωτια στο Δρέπανο Αχαΐας– Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Έσβησε η φωτιά στο Κάτω Καστρίτσι της Πάτρας - Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

 

Πάτρα: Έσβησε η φωτιά στο Δρέπανο- Επί τόπου η πυροσβεστική όλη νύχτα- Κάηκαν 10 στρέμματα


Πάτρα:Τι εξετάζει η πυροσβεστική για τη φωτιά στην πολυκατοικία της Έλληνος Στρατιώτου-Περισσότερος ο καπνός, παρά οι φλόγες- ΦΩΤΟ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

 

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρος)

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη)

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις