Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα διεθνές όνομα, η Ελληνογαλλίδα μουσικός και ερμηνεύτρια Αγγελική Ιονάτος την Πέμπτη στην Πάτρα

Ένα διεθνές όνομα, η Ελληνογαλλίδα μουσι...

Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας στις 21.30

Το Διεθνές Φεστιβάλ 2016 του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων συνεχίζεται την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στο δροσερό αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας στις 21.30, με το σχήμα Αγγελική Ιονάτος Τρίο. Η συναυλία που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον από τους Πατρινούς μουσικόφιλους, γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Συμμετέχουν οι: Κατερίνα Φωτεινάκη (κιθάρα) και Gaspar Claus (βιολοντσέλο).

Η Αγγελική Ιονάτος έγραψε το νέο της άλμπουμ τον Ιανουάριο του 2015 και, μέσα από αυτή τη δουλειά, το καλοκαίρι του 2015, εμπνεύστηκε και έστησε ένα νέο θέαμα, με ένα μουσικό σχηματισμό ποικίλης γεωμετρίας, που ακολουθεί στις συναυλίες.

Πρόκειται για μία «κραυγή» αγάπης κι εξέγερσης γι' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα της. Αυτή η νέα δημιουργία τοποθετεί ψηλά τους ποιητές και τους καλλιτέχνες που ελπίζουν.

«Οι ποιητές είναι εξόριστοι. Στον κόσμο μας, που είναι υποταγμένος στη νέα βαρβαρότητα της πλουτοκρατίας, οφείλουμε να τους αναζητήσουμε, για να ξαναβρούμε με μιας τη μνήμη και την ουτοπία. Εκείνοι επαγρυπνούν για την ανθρωπότητα. Η δική μου "Όμορφη και παράξενη πατρίδα", που έφτιαξε για τις ρίζες μου μια τόσο γόνιμη γη, με δίδαξε ότι η ποίηση πάντοτε τρέφει το τραγούδι. Και αυτό το τραγούδι μπορεί να γίνει κραυγή».

Σήμερα η Ελλάδα είναι παραμορφωμένη. Οι Έλληνες ταπεινωμένοι.

Σήμερα, απέναντι στην καυτή επικαιρότητα της χώρας της, εκείνη δημιουργεί με περισσότερη ένταση, περισσότερη οργή, περισσότερη ελπίδα. Ως πολίτης, στρατεύεται με την πεποίθηση ότι ο καλλιτέχνης αποτελεί μάρτυρα του καιρού του, που μπορεί να μιλήσει δυνατά για τα τραύματα, να αρνηθεί σθεναρά να υποταγεί, να λογοκριθεί, που μπορεί να διατηρήσει την ελπίδα.

Το λέει μέσα από τη μουσική της, μέσα από τους παντοτινούς ποιητές και μέσα από το λόγο του Καψάλη, του Ρίτσου και πολλών άλλων.

Τραγουδίστρια, κιθαρίστρια και συνθέτρια, η Αγγελική Ιονάτος έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Βέλγιο, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένειά της και έκτοτε μένει μόνιμα στη Γαλλία.

Από το πρώτο της άλμπουμ, «Resurrection», που απέσπασε το Grand Prix du Disque της Ακαδημίας Charles Cros, η Αγγελική Ιονάτος έχει γράψει και κυκλοφορήσει ακόμη 18 δίσκους, συνθέτοντας μουσική πάνω σε κείμενα των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών.

Το 1984 διακρίθηκε με το ευρωπαϊκό Grand Prix Audiovisuel, για την καντάτα «Μαρία Νεφέλη - MARIE DES BRUMES», βασισμένη στο σκηνικό ομώνυμο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας ποιητή, που εκτιμά πολύ. Γι' αυτό το έργο, ζήτησε τη συνεργασία του Έλληνα βαρύτονου Σπύρου Σακκά, με τον οποίο συνεργάστηκε ξανά για τον «ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΟΓΟ - PAROLE DE JUILLET», το 1996, τη χρονιά του θανάτου του Οδυσσέα Ελύτη.

Το 1995, ο Μίκης Θεοδωράκης εμπιστεύθηκε στην Αγγελική Ιονάτος την ερμηνεία του ανέκδοτου μέχρι τότε έργου του «ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ». Χάρη σε αυτό το ρεσιτάλ, πραγματοποίησε μία μεγάλη περιοδεία στον Καναδά.

Ο άτυπος και μοναδικός κόσμος της Αγγελικής Ιονάτος τής χάρισε σημαντικές συνεργασίες και πρωτότυπες δημιουργίες, με μουσικούς που προέρχονται από τον χώρο της κλασικής μουσικής: τον μαέστρο Αλέξανδρο Μυράτ, τη βιολοντσελίστρια Sonia Wieder-Atherton, την πιανίστρια Edna Stern, καθώς και με την ορχήστρα της Σαβοΐας, με την οποία τραγούδησε τα Folk Songs, του Luciano Berio και του Manuel de Falla.

Από το 2007 ξεκίνησε μία νέα και καρποφόρα συνεργασία με την τραγουδίστρια και κιθαρίστρια Κατερίνα Φωτεινάκη (η οποία συμμετέχει στην συναυλία στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας), για τις παραστάσεις του «SAPPHO de MYTILENE», στη Λωζάννη ενώ μαζί ηχογράφησαν το άλμπουμ «COMME UN JARDIN DE NUIT» και την «ΑΝΑΤΟΛΗ», το 2009.

Η Αγγελική Ιονάτος έχει πάρει μέρος και στο φημισμένο Φεστιβάλ της Αβινιόν, τον Απρίλιο του 2014 έκανε τη θεατρική δημιουργία στην Passerelle της Limoges, «Stabat Mater Furiosa», του Jean-Pierre Siméon, σε σκηνοθεσία Michel Bruzat και το 2015 κυκλοφορεί το καινούριο της άλμπουμ «Μένει το Φως» και δύο νέες δημιουργίες.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00€

Ανέργων-φοιτητών 7.00€.

Τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων είναι:

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων" Τρίτη-Κυριακή 10.00-13.00 & 18.00-21.00

Πλατεία Γεωργίου 2610 273.613

Music Station (ώρες καταστημάτων) Ρήγα Φεραίου 34 (2610 222.411)

Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων) Μαιζώνος 92 (2610 221.989)

Βιβλιοπωλείο Discover (ώρες καταστημάτων) Πατρέως 30 (2610 624.916).

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα:Σήμερα το αφιέρωμα στους Μίκη Θεοδωράκη και Ζουλφι Λιβανελι με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture