Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Διακοσμητικά» τα φανάρια Γλαύκου και Ακρωτηρίου– Μεγάλος κίνδυνος από τις νταλίκες που κινούνται προς και από το λιμάνι της Πάτρας - ΦΩΤΟ

«Διακοσμητικά» τα φανάρια Γλαύκου και Ακ...

Αγωνιούν οδηγοί και πεζοί

Χάος προκαλείται καθημερινά στην διασταύρωση των Παραγλαύκειων Οδών με την Ακρωτηρίου με τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τρακάρουν και να τραυματιστούν. Και τούτο καθώς τα φανάρια που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, είναι… διακοσμητικά αφού ουσιαστικά ουδέποτε λειτούργησαν.

Η συγκεκριμένη διασταύρωση όμως δεν είναι απλά μια ακόμα διασταύρωση στην πόλη αφού τα οχήματα που περνούν από εκεί δεν είναι τα «συνηθισμένα». Οι Παραγλαύκειες χρησιμοποιούνται σε σταθερή βάση από εκατοντάδες νταλίκες που κατευθύνονται από και προς το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Ο καθένας μπορεί λοιπόν να αντιληφθεί τα δεδομένα που δημιουργούνται στο συγκεκριμένο σημείο, ειδικά τις ώρες που πλησιάζει η αναχώρηση κάποιου πλοίου για την Ιταλία ή λίγο μετά από κάποιο ελλιμενισμό. Όπως αναφέρουν Πατρινοί που περνούν συχνά από την Ακρωτηρίου η κατάσταση είναι πραγματικά αφόρητη καθώς οι οδηγοί των φορτηγών υποχρεώνονται, συχνά, να κόβουν την κυκλοφορία βγαίνοντας με το βαρύ του όχημα στην κυριολεξία στη μέση του δρόμου.

 

 

Ο κίνδυνος να προκληθούν ατυχήματα είναι εξαιρετικά αυξημένος ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής, ευτυχώς κυρίως με υλικές ζημιές.

«Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει», σημειώνουν οι συμπολίτες οι οποίοι σχολιάζουν και τα ρίσκα που παίρνουν οι πεζοί οι οποίοι, στην κυριολεξία, διασχίζουν το δρόμο με «δική τους ευθύνη», μιας και οι «Σταμάτης» και «Γρηγόρης» επίσης απουσιάζουν επιδεικτικά.

Άπαντες συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα προκειμένου να μειωθεί η επικινδυνότητα της διασταύρωσης αλλά και να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται τις ώρες αιχμής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις