Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν παίζουν τις ελληνικές εκλογές οι "μπούκηδες" του εξωτερικού

Δεν παίζουν τις ελληνικές εκλογές οι &qu...

Ελάχιστα ενδιαφέρουν τα γραφεία στοιχημάτων του εξωτερικού

Σίγουρα, η στοιχηματική αγορά δεν αποτελεί δείκτη ανάπτυξης μιας χώρας, ωστόσο με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Ελλάδας δεν ασχολήθηκε καμία μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού (Ladbrokes, William Hill, Interwetten), παρά μόνο ένα ανταλλακτήριο στοιχημάτων (Betfair) με πολύ χαμηλούς τζίρους, όπως θα δούμε (Στα ανταλλακτήρια οι παίκτες στοιχηματίζουν εναντίον άλλων παικτών ).

Το περίφημο σχέδιο «Καλλικράτης» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή το Μνημόνιο ελάχιστα ενδιαφέρει τις στοιχηματικές εταιρείες, πιθανότατα διότι δεν υπάρχει μια εκλογή-«θρίλερ», η οποία θα δικαιολογούσε τον στοιχηματισμό από τους απανταχού τζογαδόρους.

Η αγγλική Ladbrokes λ.χ., προσφέρει για τους Έλληνες στοίχημα για τον επόμενο ηγέτη των Συντηρητικών, τις δημοτικές εκλογές του Λονδίνου κ.ά.

Καμία εταιρεία από αυτές που δραστηριοποιούνται μέσω Διαδικτύου στην Ελλάδα δεν προσφέρει ελληνικό πολιτικό στοίχημα, έτσι η αναμέτρηση Λίβερπουλ - Τσέλσι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των παικτών. Στο δικτυακό τόπο Eurobet μάλιστα, πρώτο σε τζίρο είναι το παιχνίδι του αγγλικού Κυπέλλου, Burton Albion - Οxford, ενώ ακολουθεί ο άσος της Στουτγκάρδης εναντίον της Βέρντερ Βρέμης.

Στη σελίδα της Betfair, στο Δήμο της Αθήνας φαβορί είναι ο νυν δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης με 1,05, ο Γιώργος Καμίνης με 18, ενω ο Νίκος Σοφιανός έχει απόδοση 360. Ο τζίρος είναι μόλις 10.216 δολάρια. Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Γκιουλέκας της ΝΔ προσφέρει απόδοση 1,17 και ο κ. Μπουτάρης 3,6, με τζίρο 8.196 δολάρια. Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Ψωμιάδης της ΝΔ έχει απόδοση 1,05, ενώ ο κ. Μπόλαρης του ΠΑΣΟΚ 55 και ο συνολικός τζίρος είναι 6.903 δολάρια.

Στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Γ. Δημαράς έχει απόδοση 1,27 και ο κ. Γ. Σγουρός 4,6, ενώ ο τζίρος είναι 9.954 δολάρια.

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές λοιπόν δεν εμφανίζουν κανένα ενδιαφέρον για τις εταιρείες τζόγου, πιθανότατα, διότι οι ίδιοι οι πολίτες στην Ελλάδα έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα πολιτικά κόμματα μετά τις τελευταίες τέσσερις-πέντε εκλογικές αναμετρήσεις.

Εαν είναι να προκύψει κάτι καλό απο αυτήν την αδιαφορία, τότε  είναι ευπρόσδεκτη. Εάν οι πολιτικοί δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της συγκυρίας για την Ελλάδα και επιμένουν στα δικά τους κομματικά οφέλη, τότε οι ίδιοι οι πολίτες θα διαμορφώσουν το νέο πολιτικό σκηνικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις