Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Αφιερωμένη στον Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο η φετινή λήξη του φεστιβάλ "Ημέρες Φωτογραφίας"

Πάτρα: Αφιερωμένη στον Τάκη Παπαθεοδωρόπ...

Την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Ένα ακόμα  ταξίδι στη φωτογραφία μέσα από το φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» , προϊόν συνεργασίας της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως» και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων , πλησιάζει στο τέλος του.

Το φεστιβάλ είχε διάρκεια ενός μηνός και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δόθηκε η δυνατότητα στους φίλους της φωτογραφίας και το κοινό της περιοχής  να παρακολουθήσουν τρεις εκθέσεις, τέσσερις παρουσιάσεις και ένα Φωτογραφικό Διαγωνισμό.

 

Παράλληλα «αναζητήθηκε» η «χαμένη πατρίδα», μέσα από το φακό του Παύλου Κοζαλίδη, μια συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, έγινε «περιήγηση» στην πόλη, ένα χώρο γεωγραφικό μα και νοητό, άρρηκτα συνδεδεμένο με τους ανθρώπους, το φαντασιακό και τα δημιουργήματά τους, μέσα από την έκθεση «Αστυγραφίες» της Ομάδας Photomind και αναζητήσαμε τη σχέση του φωτός και της σκιάς μέσα από την έκθεση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας “ΗΔΥΦΩΣ” με τίτλο «Φως – Σκιά».

Στο πλαίσιο των δράσεων δόθηκε μια «γεύση» από το έργο των φωτογράφων Βιργινίας Φιλιππούση, Ζήση Καρδιανού, Γιώργου Τατάκη, Μάνου Παππά και κάναμε μια βόλτα στη Κωνσταντινούπολη, με φωτογραφίες του Άρη Ζησιμάτου, μέλους της Φ.Λ.Π. ΗΔΥΦΩΣ, ενώ το φεστιβάλ είχε και διαγωνιστικό …άρωμα μέσω 5ου Φωτομαραθώνιου Πάτρας (με  αναλογική και ψηφιακή μηχανή)

Επί  8 ώρες 200 άτομα αναζήτησαν εικόνες μέσα στη πόλη, εικόνες που θα απέδιδαν τα 8 θέματα του διαγωνισμού, τα οποία ήταν: 1. Λεπτομέρειες, 2. Το τέλειο μέρος, 3. Απαγορευμένο, 4. Κάντε μας να γελάσουμε, 5. Μπλε, 6. Φθορά, 7.Γραμμές και 8. Η τέχνη στη ζωή μας.

Επειδή όπως κάθε ταξίδι τελειώνει, έτσι και το Φεστιβάλ πλησιάζει στο τέλος του. Τέλος του ταξιδιού και για φέτος θα είναι το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου. Ένας πανέμορφος κήπος στο κέντρο της παλιά πόλης, ο οποίος την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ θα είναι ανοιχτός για ΄όλους προκειμένου να παρακολουθήσουν την Τελετή Λήξης.

Η Τελετή Λήξης θα περιλαμβάνει την έκθεση των φωτογραφιών του Φωτομαραθωνίου 2016, σύντομη συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Πατρών του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ένα σύντομο αφιέρωμα στο Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, βίντεο από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, Στο κλείσιμο της βραδιάς θα γίνουν οι απονομές στους νικητές  του Φωτομαραθωνίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture