Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι τον Μάρτιο του 2017 για τους αυτοκινητόδρομους-Η πρόοδος και τα προβλήματα στην Ολυμπία και την Ιόνια Οδό

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι τον Μάρτ...

Δέκα μήνες μέχρι τη λήξη του χρονοδιαγραμμάτος

H αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για την παράδοση έσστω και με ελλείψεις των αυτοκινητόδρομων τον Μάρτιο του 2017.Από τη λήξη του χρονοδιαγράμματος μας χωρίζουν περίπου 10 μήνες. Τι γίνεται όμως; που είμαστε σήμερα;

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Τα έργα προχωρούν και όλα δείχνουν ότι τα δύσκολα τέλειωσαν. Αυτή την εποχή δουλεύονται και τα τμήματα των εμπλοκών με το σιδηρόδορομο. Το αν έχουμε κάποια υποτμήματα στην κυκλοφορία το επόμενο διάστημα, αυτό θα το μάθουμε σύντομα.

Στα θετικά η συνεχής εργοταξιακή κάλυψη τουλάχιστον μέχρι το Διακοπτό που δείχνει ότι με τις απαλλοτριώσεις λίγο-πολύ τελειώσαμε. Στην πρόοδο είμαστε περίπου στο 77%.


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα άλλα δύσκολα. Πρακτικά τα έργα είναι σχεδόν ολοκληρωμένα και απομένουν οι συνδέσεις με τον αυτοκινητόδρομο εκατέρωθεν. Τα δύσκολα έχουν να κάνουν με κάποιες αποζημιώσεις που ζητά ο κατασκευαστής και την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης που προς το παρόν δεν έχει υπογραφεί. Πρόκειται για έργο το οποίο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Το 95% της προόδου τα λέει όλα.


ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
Εδώ τα έργα προχωρούν καλά, είμαστε πάνω από το 78% και η αισιοδοξία περισσεύει. Το γεγονός του μήνα θα είναι -άνευ απροόπτου- το ξετρύπημα της Σήραγγας Κλόκοβας. Σχεδόν 3χλμ διανοίχθηκαν σε περίοδο 14 μηνών, δημιουργώντας ένα μικρό μύθο για το μέλλον. Τα περισσότερα τμήματα είναι ολοκληρωμένα και μάλιστα ασφαλτοστρωμένα. Αν θα έχουμε παραδόσεις τμημάτων; Στο νότιο τμήμα κάτι θα υπάρξει σύντομα. Θέματα με απαλλοτριώσεις υπάρχουν ακόμα κυρίως στο νότιο τμήμα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ
Εδώ τα έργα προχωρούν πιο ανεμπόδιστα και πάμε με καλούς μηνιαίους ρυθμούς. Είμαστε λίγο κάτω από το 80% και ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται. Το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα πάει για αυτοτελή παράδοση τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΣ ΜΟΡΕΑΣ
Εδώ μας έμειναν τα ...ψιλά. Με το βασικό άξονα Κόρινθος-Καλαμάτα και το Λεύκτρο-Σπάρτη να λειτουργούν όλα δείχνουν καλά. Έχουμε υπόσχεση για παράδοση του Α/Κ Μεγαλόπολης μέσα στο μήνα ενώ για τον Σεπτέμβριο περιμένουμε και το τελευταίο τμήμα που δεν είναι άλλο από την Περιφερειακή Καλαμάτας.

 

πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήματα στην Ολυμπία Οδό και σε άλλους ... - Thebest.gr

Εκτός νέου ΕΣΠΑ οι αυτοκινητόδρομοι της Ολυμπίας και ... - Thebest.gr

Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου: Δημοπρατήθηκε τελικά - Thebest.gr

Αχαΐα: Τον Μάρτιο του 2017 έτοιμος ο νέος ... - Thebest.gr

Με δυσκολίες οι εργασίες στην Ιόνια Οδό-Πότε θα ... - Thebest.gr



 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις