Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοσκόπηση "καμπανάκι" για την σιδηρά κυρία Μέρκελ

Δημοσκόπηση "καμπανάκι" για τη...

Μειωμένα τα ποσοστά του κόμματός της

Η δημόσια στήριξη για τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας έπεσε κάτω από το 50% για πρώτη φορά μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa. Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ και το βαυαρικό αδελφό κόμμα της, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) θα συγκέντρωναν το 30% των ψήφων, εάν οι εκλογές διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα, ποσοστό κατά 0,5% χαμηλότερο από εκείνο πριν μια εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός εταίρος, οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP), συγκεντρώνουν την στήριξη μόλις του 19% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με την έρευνα, με αποτέλεσμα η δημόσια στήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό να ανέρχεται αθροιστικά στο 49,5%.

Η Αριστερά έχει υποστεί επίσης απώλειες, καθώς η δημοτικότητα του κόμματος κατέγραψε πτώση 0,5% από την προηγούμενη εβδομάδα και ανέρχεται στο 9,5%.

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συνεχίζει να καταγράφει αύξηση στη δημοτικότητα του – εκμεταλλευόμενο την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη – με την σφυγμομέτρηση να αναφέρει πως θα συγκέντρωνε το 15% των ψήφων, αν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα.

Το Κόμμα των Πρασίνων επίσης κερδίζει σε ποσοστά δημοτικότητας, με 13%.

Η στήριξη για τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) – πρώην κυβερνητικό εταίρο του CDU – ανέρχεται στο 8%.

Η δημοτικότητα για τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ξεκίνησε να παρουσιάζει πτώση τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν το CDU/CSU και το SDP συγκέντρωσαν μαζί το 65,5% της δημόσιας στήριξης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις