Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πολιτική εκδήλωση με διεθνείς συμμετοχές στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις Πάτρας 2016

Πολιτική εκδήλωση με διεθνείς συμμετοχές...

Στις 17.30 το απόγευμα την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Μία πολιτική εκδήλωση με θέμα «ΗΠΑ – Γαλλία – Ελλάδα η νέα εργατική βάρδια σηκώνει κεφάλι για το νικηφόρο εργατικό κίνημα της εποχής μας!» έχει προγραμματιστεί να γίνει στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016, στην Πάτρα, στα Παλαιά Σφαγεία.

Ώρα έναρξης 17:30.

Στην Γαλλία και το Βέλγιο οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη επηρεάσει την κανονικότητα σε μια σειρά από κλάδους όπως οι μεταφορές ή η ηλεκτροδότηση και ακόμα και η εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στη διανομή των εφημερίδων ή οι ουρές στα βενζινάδικα ή ακόμα και η πιθανότητα υποδοχής της «μεγάλης γιορτής» του Euro 2016 χωρίς καύσιμα και στο σκοτάδι, δείχνουν ότι η καρδιά της Ευρώπης πάλλεται με ρυθμούς εξεγερτικού αναβρασμού. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι ξεσπούν και αγωνίζονται σε μια Ευρώπη που βρωμάει φασισμό, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του φεστιβάλ Αναιρέσεις!

Ταυτόχρονα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού οι αντιστάσεις αρχίζουν και πληθαίνουν σε μια χώρα πρωμετωπίδα του καπιταλισμού. Τα κέντρα του άλλοτε κραταιού καπιταλισμού καταρρέουν(;) και δείχνουν τα νύχια τους, πιο άγρια, πιο ολοκληρωτικά από ποτέ. Και είναι ο καιρός για αυτούς που δενέχουν άλλο μέσο για να ζήσουν πέρα από τη δουλειά τους να βγάλουν τις ανάγκες τους μπροστά. Αυτοί που παρήγαγαν το πρωτόκολλο ίντερνετ και το λαπτοπ σου και διαβάζεις αυτό το κείμενο και ας καρπώνονται την δημιουργία η Verizon, η Toshiba, η Apple και μια χούφτα ακόμη εταιρείες.

Η πάλη τους-και πάλη μας- μπορεί να ορίσει το πώς θέλουμε να δουλεύουμε, το πώς θέλουμε να ζούμε! Αναγκαίος όσο ποτέ ο εργατικός διεθνισμός και η κοινοί αγώνες.

Ομιλητές θα είναι οι:

•        Ολίβια Τζιουβάρα, attack στην ανεργία και την επισφάλεια

•        Darletta Scruggs, πρωτοπόρα αγωνίστρια των κινημάτων «15$ and a union» και «MillionStudentMarch» και μέλος της οργάνωσης «SocialistAlternative» από την Αμερική

•        Philippe Cabrera, αρθρογράφο στο ενημερωτικό siteRévolutionPermanente και μέλος του NPA (Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος)

Συντονίζει η Πελαγία Γκουγιάνου.

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις