Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το σαββατοκύριακο στο θέατρο «Απόλλων» η παράσταση «...και μετά Μεγάλωσα» από την θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ της Πάτρας

Το σαββατοκύριακο στο θέατρο «Απόλλων» η...

Η παράσταση παρουσιάζεται με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου

Τα ΚΑΠΗ της Πάτρας ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν την παράσταση με τίτλο “...και μετά Μεγάλωσα” στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στις 4 & 5 Ιουνίου 2016, στις 21:30 το βράδυ.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα των θεατρικών εργαστηρίων που ξεκίνησαν πέρυσι με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο Α’  ΚΑΠΗ (Προσφυγικών) καθώς και στο Β’ ΚΑΠΗ  (Αγυιάς). Η εθελοντική αυτή δράση ξεκίνησε με τον συμπολίτη ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα και φέτος επεκτάθηκε με τη συμμετοχή του επίσης Πατρινού ηθοποιού και σκηνοθέτη Φάνη Δίπλα και της θεατρολόγου Έλενας Αλεξανδράκη, η οποία ήταν βοηθός σκηνοθέτη του Κώστα Καζάκου στην επιτυχημένη παράσταση «Η Ζωή του Γαλιλαίου» του Μπρεχτ.

Αυτή τη χρονιά, τα μέλη της θεατρικής ομάδας των ΚΑΠΗ θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της  δουλειά τους, επί σκηνής, με κύριο θεματικό άξονα τις προσωπικές τους ιστορίες.

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θυμούνται τα περασμένα, εξομολογούνται τους φόβους τους και τα προβλήματά τους. Αποκτούν βήμα κι επικοινωνούν μαζί μας. Μιλούν για τα δύσκολα χρόνια του παρελθόντος στην Ελλάδα της Κατοχής, του Εμφυλίου, της μεγάλης μετανάστευσης, της δικτατορίας, της μεταπολίτευσης και της αποβιομηχανοποίησης. Και μιλούν και για το σήμερα. Πώς (επι)βιώνουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι (σ)την Ελλάδα της Κρίσης και των μνημονίων. Η προηγούμενη ενεργή ζωή και η μοναξιά της τρίτης ηλικίας.

Αξίζει ν’ αναφερθεί πως αντί εισιτηρίου, θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας (δεκατιανό) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Η προετοιμασία της παράστασης έχει γίνει από όλη την ομάδα ενώ τη σκηνοθεσία της τελικής παρουσίασης έχει αναλάβει ο επαγγελματίας Φάνης Δίπλας και τη δραματουργία η Έλενα Αλεξανδράκη.

Από  την  πλευρά  του  Τμήματος  Τρίτης Ηλικίας (ΚΑΠΗ) υπεύθυνη της  δράσης  είναι  η Κοινωνική Λειτουργός Πελαγία Τσουκαλοχωρίτου.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου Α'.

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 21:30

Κρατήσεις θέσεων: 2610 273613.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture