Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Στη συνεδρίαση της COTER και στο Φόρουμ της ΕτΠ ο Περιφερειάρχης

Δυτική Ελλάδα: Στη συνεδρίαση της COTER ...

σχετικά με το Αστικό Θεματολόγιο της ΕΕ

Στην 8η συνεδρίαση της Επιτροπής «Πολιτική εδαφικής συνοχής και προϋπολογισμός της ΕΕ» (COTER) και στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) σχετικά με το Αστικό Θεματολόγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιούνται 30 και 31 Μαΐου 2016 στο Άμστερνταμ, βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και μέλος της ΕτΠ, Απόστολος Κατσιφάρας.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ για το Αστικό Θεματολόγιο της ΕΕ, που διεξήχθη χθες και διοργανώθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων Ολλανδίας, την Ένωση Περιφερειών Ολλανδίας, το Δήμο του Άμστερνταμ και την Περιφέρεια Noord-Holland, οι εκπρόσωποι των περιφερειών και των πόλεων της ΕΕ, των οργάνων της ΕΕ, των κρατών μελών και των ενδιαφερομένων φορέων, χαιρέτισαν την εκκίνηση του πολυαναμενόμενου προγράμματος για το Αστικό Θεματολόγιο της ΕΕ και συζήτησαν σχετικά με τα συγκεκριμένα βήματα που απαιτούνται για την εφαρμογή του, καθώς και για την ενίσχυση της αστικής διάστασης κατά τη χάραξη των πολιτικών της ΕΕ.

«Οι περιφέρειες και οι πόλεις - και ιδίως οι αστικές περιοχές - αποτελούν κινητήριες δυνάμεις ανάπτυξης και απασχόλησης και συνεισφέρουν σημαντικά στην επίτευξη τόσο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» όσο και της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής ανάπτυξης της ΕΕ. Ωστόσο, παράλληλα, έρχονται αντιμέτωπες με δύσκολες και περίπλοκες κοινωνιακές προκλήσεις όπως οι δημογραφικές αλλαγές, η αλλαγή του κλίματος και η ανεργία των νέων, καθώς και η τρέχουσα προσφυγική κρίση» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, και συμπλήρωσε: «Το Αστικό Θεματολόγιο είναι ένα ευρωπαϊκό σχέδιο υψίστης σημασίας: Αποτελεί μια νέα μέθοδο εργασίας όπου οι κεντρικές κυβερνήσεις δεν αποφασίζουν για όλα. Ενσωματώνει σημαντική ευρωπαϊκή νομοθεσία προκειμένου να καθιερωθεί η συνεκτικότητα μεταξύ όλων των επιπέδων διακυβέρνησης και πολιτικών που αφορούν τα αστικά κέντρα. Αυτό το νέο αστικό πρότυπο μας δίνει νέα εργαλεία και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη της καινοτομία, της οικονομίας, της δημιουργικότητας, και για την προσωπική ανάπτυξη των πολιτών.»

Στο περιθώριο του Φόρουμ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, είχε σύντομη συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

Παράλληλα με το Φόρουμ διεξήχθη και η άτυπη σύνοδος των αρμόδιων για αστικά θέματα Υπουργών, η οποία ενέκρινε το «Σύμφωνο του Άμστερνταμ» για το Αστικό Θεματολόγιο της ΕΕ

Σήμερα, ο κ. Κατσιφάρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής «Πολιτική εδαφικής συνοχής και προϋπολογισμός της ΕΕ» (COTER) της Επιτροπής των Περιφερειών, όπου στην ατζέντα κυριαρχούν η Ενδιάμεση αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ), ο Χάρτης Πορείας της ΕΕ για την Ποδηλασία, και το Μέλλον της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις