Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψάχνουν κονδύλια για την αναπτυξιακή πορεία του λιμανιού του Αιγίου

Ψάχνουν κονδύλια για την αναπτυξιακή πορ...

Συζήτηση φορέων

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αιγιαλείας πραγματοποίησε χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με το δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Η συζήτηση στο γραφείο δημάρχου περιεστράφη γύρω από γενικότερα θέματα αναπτυξιακής πορείας του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όπως σημείωσε μιλώντας στο filodimos.gr ο κ. Αλεξόπουλος, ειδικό βάρος δόθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της λιμενικής ζώνης του Αιγίου, με την αξιοποίηση κάθε πρόσφορου χρηματοδοτικού εργαλείου του νέου ΕΣΠΑ και όχι μόνο. 

Στη συνέχεια, ο κ. Αλεξόπουλος συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, όπου ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Φιλιππάτος παρουσίασε τις μελέτες δημιουργίας χώρων στη λιμενική ζώνη για τη φιλοξενία μικρών τουριστικών σκαφών, όπως και της σύνδεσης του νέου λιμένα Αιγίου με τον υπό κατασκευή νέο αυτοκινητόδρομο. 

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ωριμότητα με την οποία προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας με στόχο τη διαμόρφωση της λιμενικής ζώνης Αιγίου σε κύτταρο εμπορικής και τουριστικής κίνησης, με πληρότητα κατάλληλων προϋποθέσεων και εγκαταστάσεων. Ερωτηματικό, βέβαια, είναι πώς αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να τελεσφορήσει, δηλαδή μέσω ποιας χρηματοδότησης. Ο κ. Αλεξόπουλος έλαβε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον κ. Νίκο Μαντζούφα, Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), ώστε να διερευνηθεί κάθε πλαίσιο χρηματοδοτικής δυνατότητας. Γι'αυτό το λόγο, ο κ. Μαντζούφας αναμένεται να επισκεφθεί το Αίγιο το προσεχές διάστημα, ώστε να μελετήσει και να ακολούθως να αποφανθεί για την προοπτική χρηματοδότησης μέσω ΣΔΙΤ. 

Στις συσκέψεις συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασιλική Ψυχράμη, Φάνης Σταυρόπουλος και Βασίλης Χριστόπουλος, οι βοηθοί δημάρχου κ.κ. Νίκος Θανασούλιας και Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ντία Στούμπου και Χρήστος Μπούνιας κ.α..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις