Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ…

Γ. Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λιγ...

Ο υπουργός Εργασίας αιτιολογεί τις αυξήσεις στο ΦΠΑ

«Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμυνόμενος των αυξήσεων στις τιμές στα συγκεκριμένα είδη. Μιλώντας στον Σκάι είπε ακόμη: «Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς... Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε».

Σχετικά με το ΕΚΑΣ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα ad hoc επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ από το πρωτογενές πλεόνασμα για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά. Για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά, εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι οι θεσμοί διαφωνούν.

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

"Ποδαρικό" με τα νέα φορολογικά βάρη κάνει ο Ιούνιος - Τι περιλαμβάνει ο λογαριασμός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις