Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Κοσμά και της ομάδας του-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Χ...

Ξεχωριστή έκθεση με πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Χρήστου Κοσμά και της ομάδας του στην Ποικίλη Στοά. Ας πάρουμε μια φεύση με τα δικά του λόγια.

"Είναι δύσκολο να μιλά κανείς αντικειμενικά για ένα δικό του δημιούργημα, ιδιαίτερα όταν αυτό εκτίθεται και απευθύνεται σε πολυσυλλεκτικό κοινό. Ωστόσο, το βράδυ της τελευταίας Παρασκευής του Μαΐου στην «Ποικίλη Στοά» συγκέντρωνε στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε πως η εξωστρεφής κίνησή μας ήταν επιτυχημένη. Η προσέλευση του κόσμου, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τα συναισθήματα των νέων φωτογράφων που για πρώτη φορά αντίκρισαν τις φωτογραφίες τους ενυπόγραφες, κρεμασμένες στους τοίχους ενός από τα πιο καλαίσθητα art café της πόλης και η τιμή που μας έκαναν με την παρουσία τους φίλοι, αθλήτριες του  πόλο,επαγγελματίες από το χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και όχι μόνο,  μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι η έκθεσή μας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Ο μικρός χώρος που είχαμε στη διάθεσή μας για να εκθέσουμε τις φωτογραφίες μας, όχι μόνο δεν αποτέλεσε μειονέκτημα, αλλά μάλλον βοήθησε στο να γίνει μία πολύ προσεγμένη επιλογή του υλικού που θα εκθέταμε, με σκοπό όχι τον εντυπωσιασμό, αλλά τη δημιουργία της ατμόσφαιρας που θέλαμε, προκειμένου να αποκαλύψουμε στο κοινό τη σκοπιά από την οποία ο κάθε φωτογράφος αιχμαλώτισε τις εικόνες του Παλιού Κολυμβητηρίου. Από το πατάρι της Ποικίλης Στοάς πέρασαν δεκάδες Πατρινοί, οι οποίοι, έχοντας ο καθένας τις δικές του παραστάσεις, λιγότερο ή περισσότερο ζωηρές στη μνήμη, από το κάποτε δεσπόζον κέντρο υγρού στίβου, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν νοητά στο εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου, αλλά και να ανακαλύψουν τη δύναμη της φωτογραφίας να φωτίζει διαφορετικά και να ζωντανεύει ένα θέαμα που μοιάζει κοινό, στατικό και απαράλλακτο.

Οι μελωδίες που επέλεξε ο dj της Ποικίλης Στοάς δημιούργησαν το καλύτερο μουσικό χαλί για την περιήγηση των θεατών στην έκθεση, η οποία, μεταξύ άλλων, στοχεύει να δείξει ότι η αισθητική τέρψη είναι εφικτή μέσα από εικόνες οι οποίες προσεγγίζουν καλλιτεχνικά ένα θέμα που από μόνο του δεν εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα. Από τις παρατηρήσεις όσων βρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώσαμε πως αυτή τη μαγική ικανότητα της φωτογραφικής τέχνης καταφέραμε να τη μεταδώσουμε στο κοινό, χωρίς φωτογραφικές φλυαρίες και τεχνικές εντυπωσιασμού. Η επεξεργασία των εικόνων που εκτέθηκαν έγινε με κριτήρια μινιμαλισμού και στόχο τη μετάδοση των εσωτερικών αναζητήσεων που οδήγησαν κάθε φωτογράφο στα «κλικ» της μηχανής του.

Εγώ και η ομάδα μου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάθε έναν ξεχωριστά που επισκέφθηκε την έκθεση και την  Ποικίλης Στοάς για τη φιλοξενία."

Οι φωτογραφίες μας θα συνεχίσουν να εκτίθενται μέχρι τις 27  Ιουλίου, επικοινωνώντας στους επισκέπτες ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που γίνεται κάθε χρόνο στα σεμινάρια φωτογραφίας της Gallery Kosmas Chris.

Απολαύστε ΕΔΩ τις φωτογραφικές δράσεις της χρονιάς 2015-2016

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight