Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φόρμουλα 1: Πρώτη νίκη στην σεζόν ο Χάμιλτον στο Μονακό

Φόρμουλα 1: Πρώτη νίκη στην σεζόν ο Χάμι...

Επεισοδιακός αγώνας υπό βροχή στο πριγκιπάτο

Νικητής ο Hamilton στο Πριγκιπάτο, πλήρωσε το λάθος της Red Bull o Ricciardo. Όλα όσα έγιναν στο GP του Monaco.

Ο αγώνας του Μονακό ήταν, όπως τον ξέρουμε! Είχε εκκίνηση με βροχή και υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας (μπήκε στα πιτς στον όγδοο γύρο), μάχες μέχρι τέλους, ακόμα και για την πρώτη θέση, τη στιγμή που είναι δύσκολο έως αδύνατο να προσπεράσεις, αν και έγιναν αρκετές, ποικιλία στρατηγικών, επαφές και ατυχήματα.

Με άλλα λόγια, τα είχε όλα, όμως όχι και πολλές αλλαγές στην κατάταξη, αφού όπως προαναφέραμε είναι πολύ μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας προσπέρασης στους δρόμους του Μόντε Κάρλο.

Στο... θρίλερ, λοιπόν, ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε ζωντανός και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη σεζόν για να διατηρηθεί στο... κόλπο της μάχης του τίτλου.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός μείωσε τη διαφορά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ στους 24 βαθμούς από τους 43, με τον Γερμανό να δέχεται, αρχικά, την πίεση του ομόσταυλού του, να μένει εν συνεχεία τρίτος και στο δεύτερο πιτ στοπ να πέφτει έκτος. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κυνήγησε την πέμπτη θέση, αλλά αντ' αυτού στο τέλος έχασε και την έκτη και τερμάτισε έβδομος.

Όσον αφορά τη μάχη για τη νίκη, η διαφορά μεταξύ Χάμιλτον και Ντάνιελ Ρικιάρντο αυξομειωνόταν, αφού η Red Bull έκανε καταστροφικό δεύτερο πιτ στοπ στον Αυστραλό (13.6 δεύτερα), με τον Αυστραλό να μην καταφέρνει να διορθώσει το λάθος της ομάδας του και να μένει δεύτερος. Τρίτος ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ για να έχουμε την έκτη παρουσία του Μεξικανού στο βάθρο στην καριέρα του.

Ο πιλότος της Force India κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στο δεύτερο πιτ στοπ και διατηρήθηκε εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, παρά την προσπάθεια του Γερμανού, που έμεινε τέταρτος.

Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέραμε, ο Ρόσμπεργκ έμεινε τελικά έβδομος πίσω από τους Φερνάντο Αλόνσο και Νίκο Χούλκενμπεργκ, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Τζένσον Μπάτον, Φελίπε Μάσα.

Επίσης, να αναφερθούμε και στις επαφές και στα ατυχήματα, που δεν ήταν λίγα. Ο Τζόλιον Πάλμερ έκανε την αρχή, ακολούθησε ο Κίμι Ραϊκόνεν σε άλλο ένα κακό τριήμερο για τη Ferrari, με τους Ντανιίλ Κβιάτ, Κέβιν Μάγκνουσεν να ακολουθούν, ο Ρώσος μετά την επαφή με τον Δανό και ο τελευταίος μερικούς γύρους αργότερα, όταν γλίστρησε και χτύπησε στον τοίχο.

Με τη σειρά του, το ίδιο έπραξε και ο Μαξ Φερστάπεν και φάνηκε ότι δεν τον... πάει το Μονακό, αφού και πέρυσι είχε εγκαταλείψει. Ωστόσο, έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις με τις προσπεράσεις του, με τις οποίες έφτασε μέχρι τη δέκατη θέση πριν εγκαταλείψει, ενώ εκκίνησε από το πιτ λέιν.

Το τελευταίο συμβάν ήταν αυτό μεταξύ των δύο Sauber, με τον Φελίπε Νασρ να τίθεται αρχικά εκτός για να τον ακολουθήσει και ο Μάρκους Έρικσον, με τον Βραζιλιάνο να απορεί με την κίνηση του Σουηδού.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πολλές επαφές έφεραν αρκετές φορές την εμφάνιση του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, γεγονός που διατήρησε σε πολλές περιπτώσεις άπαντες στην ίδια ταχύτητα και με τις διαφορές που είχαν εκείνη τη στιγμή.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Ρόσμπεργκ παρέμεινε στην κορυφή, αλλά με 106 πόντους έναντι 82 του Χάμιλτον βλέποντας τη διαφορά να μειώνεται από τους 43 στους 24.

Τρίτος είναι ο Ρικιάρντο με 66 και ακολουθούν οι Ραϊκόνεν, Φέτελ με 61 και 60, αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 188, με τη Ferrari να είναι δεύτερη στους 121 και την τρίτη Red Bull να την πλησιάζει στους 112.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόρμουλα 1: Πολ ποζίσιον για τον Ρικιάρντο στον Μονακό-Η πρώτη στην καριέρα του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports