Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στελέχη της Κεντροαριστεράς καλούν Σημίτη – Τι απαντά ο πρώην πρωθυπουργός

Στελέχη της Κεντροαριστεράς καλούν Σημίτ...

Κινητικότητα στο χώρο

Κινητικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς φέρνει η έλλειψη… κινητικότητας σε επίσημο, κομματικό επίπεδο, καθώς οι προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να βρουν ένα κοινό έδαφος συνεννόησης μπορεί να είναι καταγεγραμμένες, ωστόσο η κοινή επιτροπή διαλόγου που έχουν συστήσει τα δύο κόμματα δεν φαίνεται να έχει το απαραίτητο πολιτικό κύρος. Οπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το Βήμα της Κυριακής, στελέχη του ευρύτερου χώρου βρίσκονται σε συζητήσεις και παρασκηνιακές διεργασίες για την (ανα)συγκρότηση του χώρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να πάρει την πρωτοβουλία είναι ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε γίνει δεκτός με θερμό χειροκρότημα στο συνέδριο του Ποταμιού και με ακόμα θερμότερη υποδοχή στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η περίοδος της πρωθυπουργίας του εξακολουθεί να είναι σημείο αναφοράς για μεγάλο μέρος του χώρου της Κεντροαριστεράς ενώ, λόγω ηλικίας (είναι πλέον 80 ετών), μπορεί να παίξει ενοποιητικό ρόλο για ένα μεταβατικό διάστημα χωρίς να απειλήσει την φιλοδοξία άλλων προσώπων να ηγηθούν του χώρου.

Υπέρ της ανάμειξης του Κώστα Σημίτη έχουν ταχτεί δημόσια στελέχη που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο (Νίκος Μπίστης, Χρήστος Βερελής) ενώ της αυτής αντίληψης είναι και ο Γιάννης Ραγκούσης και άλλα στελέχη του εκσυγχρονιστικού ρεύματος.

Το Βήμα σημειώνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας είναι άλλα δύο πρόσωπα που συγκεντρώνουν το σχετικό ενδιαφέρον.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο μόνος ίσως που ασκεί συστηματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει αμβλύνει και κάποιες διαφωνίες που είχε με στελέχη όπως η Αννα Διαμαντοπούλου. Αφετέρου, ο κεντρικός τραπεζίτης θεωρείται πρόσωπο με πολιτικές φιλοδοξίες και μεταρρυθμιστικό στίγμα, αλλά χωρίς κόμμα να τον στηρίζει. Επιπλέον, θα χρειαστεί να παραιτηθεί από την ΤτΕ αν θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχείρημα.

Η απάντηση Σημίτη

Από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού έγινε το ακόλουθο σχόλιο: «Ο Κώστας Σημίτης, έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη ενός ρεύματος μεταρρύθμισης από όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Η επισήμανση αυτή δεν σημαίνει και την ανάληψη οργάνωσης αυτού του έργου. Το συγκεκριμένο έργο ανήκει σε αυτούς που συμμετέχουν σήμερα ενεργά στην πολιτική ζωή και εκπροσωπούν τις διάφορες τάσεις της Κεντροαριστεράς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις