Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φόρμουλα 1: Πολ ποζίσιον για τον Ρικιάρντο στον Μονακό-Η πρώτη στην καριέρα του

Φόρμουλα 1: Πολ ποζίσιον για τον Ρικιάρν...

Ακολούθησαν οι Μερσεντές με Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον

Ο Daniel Ricciardo πέτυχε έναν εκπληκτικό γύρο στους δρόμους του Monte Carlo και πήρε την πρώτη pole της καριέρας του, με τους Ρόσμπεργκ, Χάμιλτον (αντιμετώπισε και πρόβλημα) να μένουν πίσω του. Ατυχήμα για Φερστάπεν.

Στη Renault έμειναν ικανοποιημένοι από τον αναβαθμισμένο κινητήρα, τον οποίο χρησιμοποίησαν στις δοκιμές της Βαρκελώνης, και αποφάσισαν να τον πάρουν μαζί τους στο Μονακό, επιλογή που τους δικαίωσε.

Από τις δύο Red Bull ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν αυτός που είχε την αναβάθμιση στο μονοθέσιό του και με εκπληκτικό χρόνο στο Q3 κατέκτησε την παρθενική pole position της καριέρας του.

Μάλιστα, ούτε οι Mercedes δεν μπορούσαν να τον πιάσουν, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να προσπαθεί στον τελευταίο γύρο να βρεθεί μπροστά του, αλλά να μένει δεύτερος όντας 169 χιλιοστά πίσω από τον Αυστραλό.

Από τη μεριά του, ο Λιούις Χάμιλτον αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα του στην αρχή του Q3, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί των «ασημί βελών» να σπρώξουν το μονοθέσιό του πίσω στο γκαράζ και να το λύσουν.

Αφού έγινε αυτό, ο Βρετανός βγήκε ξανά στην πίστα, όμως έκανε συνεχώς αργούς γύρους και επιχείρησε στην τελευταία του προσπάθεια να περάσει τον Ρικιάρντο.

Ωστόσο, μάταια αφού ήταν πιο γρήγορος μόνο στο πρώτο και στο δεύτερο κομμάτι, ενώ στο τρίτο έχασε λίγο από τον Αυστραλό για να μείνει τρίτος στις κατατακτήριες δοκιμές του Μονακό. Τέταρτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, με τη Ferrari να υστερεί και πάλι σε απόδοση, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Γερμανό.

Ακολούθησε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να είναι ακόμα πιο πίσω στην έκτη θέση. Μάλιστα, ο Iceman θα εκκινήσει από την 11η, μετά την ποινή πέντε θέσεων που δέχτηκε λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων.

Από εκεί και πέρα, σειρά πήραν οι Κάρλος Σάινθ, Σέρχιο Πέρεζ, Ντανιίλ Κβιάτ, με τον Φερνάντο Αλόνσο να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Εκτός αυτής έμειναν οι Βαλτέρι Μπότας, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Τζένσον Μπάτον, Φελίπε Μάσα, Ρομάν Γκροζάν, Κέβιν Μάγκνουσεν, ενώ από το Q1 αποκλείστηκαν οι Μάρκους Έρικσον Τζόλιον Πάλμερ, Ρίο Χαριάντο, Πασκάλ Βερλάιν, Μαξ Φερστάπεν, Φελίπε Νασρ.

Όσον αφορά τους δύο τελευταίους, ο Νασρ είδε τον κινητήρα του να... παραδίδει πνεύμα 16:03 πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου για να έχουμε την πρώτη κόκκινη σημαία και διακοπή για 4 λεπτά, τη στιγμή που είχαμε και δεύτερη διακοπή για 5 λεπτά 6:34 πριν το τέλος του Q1, καθώς ο Φερστάπεν κατέληξε στον τοίχο.

Ο Ολλανδός χτύπησε στις μπαριέρες πριν το σικέιν στην πισίνα, με αποτέλεσμα να σπάσει την ανάρτηση στον δεξί μπροστά τροχό του μονοθεσίου του.

Γι' αυτό και στην έξοδο του σικέιν κατέληξε στον τοίχο για να εγκαταλείψει από νωρίς την προσπάθειά του. Ωστόσο, οι δύο προαναφερθέντες θα τρέξουν κανονικά στον αγώνα, όπως αποφάσισαν οι αγωνοδίκες, παρά το γεγονός ότι δεν κάλυψαν το 107%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόρμουλα 1: Νικητής στην Καταλανία ο 18χρονος Μαξ Φερστάπεν!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports