Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το Αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly είχε αφιέρωμα στην Eurovision

Το Αμερικάνικο περιοδικό Entertainment W...

Ξεχώρισε τους Abba, Κοντσίτα, Ντιόν, Lordi, Σερντούσκα και τις Ρωσίδες γιαγιάδες

H φετινή Eurovision ολοκληρώθηκε πριν περίπου 2 εβδομάδες με τη νίκη να πηγαίνει για 2η φορά στην Ουκρανία, αυτή τη φορά για το πολιτικών αποχρώσεων και μηνυμάτων τραγούδι της Τζαμάλα «1944».

Λόγω και της γκεστ παρουσίας του Αμερικανού σούπερ σταρ της ποπ Τζάστιν Τιμπερλέικ,  στην βραδιά του μεγάλου τελικού, κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι ενδεχομένως μετά την Αυστραλία που συμμετείχε και φέτος (ήταν η 2η της συμμετοχή και μάλιστα τα πήγε εξαιρετικά κερδίζοντας την 2η θέση) να πάρει μέρος και η Αμερική (οι ΗΠΑ). Εξάλλου ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον μεταδίδεται και στις ΗΠΑ.

Πάντως από πλευράς δημοσιότητας, ασχολούνται με την Γιουροβίζιον και μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Το περιοδικό Entertainment Weekly στο νέο του τεύχος (27/5/2016) αφιερώνει ένα δισέλιδο στον διαγωνισμό, έχει δηλώσεις της Τζαμάλα ενώ ξεχωρίζει και επτά χαρακτηριστικές στιγμές και τραγούδια από παλαιότερες Γιουροβίζιον.

Πρώτη πρώτη το αφιέρωμα αναφέρει την Γιουροβίζιον του 1974 όπου νίκησαν οι Σουηδοί Abba με το «Waterloo» και έκαναν στη συνέχεια μεγάλη διεθνή καριέρα ενώ στη συνέχεια ξεχωρίζει την παρουσία και νίκη της Σελίν Ντιόν το 1988 για την Ελβετία, τα «τέρατα» - Lordi από την Φινλανδία που είχαν κερδίσει στην Eurovision της Αθήνας το 2006 και την απίθανη Βέρκα Σερντούσκα από την Ουκρανία με το αστέρι στο κεφάλι και το κεφάτο, ξεσηκωτικό τραγούδι "Dancing Lasha Tumbai", το οποίο και κατέλαβε τη 2η θέση στον τελικό του διαγωνισμού το 2007, πίσω από τη νικήτρια Σερβία και την Μαρίγια Σερίφοβιτς και το κομμάτι «Molitva».

Το αφιέρωμα του Entertainment Weekly κάνει αναφορά και στην Κοντσίτα από την Αυστρά που κέρδισε το 2014 με το «Rise like a phoenix» και συζητήθηκε πολύ λόγω της εμφάνισης της και το μαύρο μούσι στο πρόσωπο αλλά και στις Ρωσίδες γιαγιάδες, τις Buranovskiye Babushki που είχαν τραγουδήσει «Party For Everybody» στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν το 2012 και πήραν την 2η θέση!

*H φωτό της Κοντσίτα έχει την υπογραφή: Thomas-Hanses-EBU.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight