Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Ο Πατρινός ανεμοπτεριστής που έπεσε στον Ομπλό μιλάει στο thebest μέσα από το νοσοκομείο

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Ο Πατρινός ανεμοπ...

"Δεν πρέπει να υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας"

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου βρίσκεται ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο ανεμοπτεριστής που έπεσε από τον Ομπλό πριν λίγες μέρες. Ξεκίνησε την εκπαίδευση στο «παρά πέντε» το 2009 ενώ από το 2010 πετάει μόνος του.

Μετά από 1.000 ώρες πτήσεων ένα λάθος παραλίγο να του στοιχήσει την ίδια του την ζωή. Στις 19 Μαΐου η πτήση του είχε άσχημη κατάληξη καθώς έχασε ύψος και τελικά έπεσε σε μια χαράδρα.

Ο αλεξιπτωτιστής στο thebest.gr για το αγαπημένο άθλημα αλλά και την περιπέτεια του μέσα από το νοσοκομείο.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Ξεκινήσατε να πετάτε το 2010. Πώς μπορεί να μάθει κανείς να πραγματοποιεί τέτοιες πτήσεις;

Δεν είναι δύσκολο. Αυτό που χρειάζεται είναι να μάθεις να χειρίζεσαι το αλεξίοπτωτο, να το «κοντρολάρεις», να μάθεις ουσιαστικά τις κινήσεις απογείωσης και προσγείωσης. Αρχικά μαθαίνεις να πραγματοποιείς χαμηλές πτήσεις μέχρι που φτάσεις στο σημείο να κάνεις υψηλότερες ακολουθώντας τις οδηγίες του εκπαιδευτή σου από τον ασύρματο.

Πόσο ασφαλές είναι τελικά αυτό το άθλημα;

Είναι το πιο ασφαλές. Εάν τηρείς τους κανόνες δεν κινδυνεύεις.

Τι συνέβη με εσάς; Κάνουμε αυτή την συζήτηση ενώ βρίσκεστε στο νοσοκομείο…

Πράγματι. Από μια επιπολαιότητα παραλίγο να χάσω την ζωή μου. Έκανα ένα μεγάλο λάθος. Το τονίζω στους νεότερους, κι όμως το έκανα ο ίδιος. Πέταξα σε σημείο που δεν έπρεπε. Σε σημείο που έχει χαρακτηριστεί ως «κόκκινο».

Ήταν θέμα δικού μου χειρισμού. Θεώρησα ότι μετά από 7 χρόνια πτήσης είμαι ικανός να το κάνω. Έκαναν ακριβώς ότι απαγορευόταν να κάνω.

Τι σκαφτόσασταν την ώρα που πέφτατε;

Απολύτως τίποτα. Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσα να ανοίξω το αλεξίπτωτο. Όταν έπεσε διατήρησα τις αισθήσεις μου ενώ για μιάμιση ώρα δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε τα χέρια ούτε τα πόδια μου.

Δεν μπορούσα καν να φτάσω τον ασύρματο και να επικοινωνήσω με την ομάδα μου. Έπεσα στο πιο δύσκολο σημείο του Ομπλού. Δεν υπήρχε τρόπος πρόσβασης.

Πόση ώρα μείνατε εκεί;

Περίπου για τρεισήμισι ώρες. Αντιλαμβανόμουν την προσπάθεια που έκαναν φίλοι, ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ προκειμένου να με εντοπίσουν. Όταν έγινε αυτό και με τοποθέτησαν στο φορείο έπρεπε να φτάσει στο σημείο και να με παραλάβει το super puma καθώς ήταν επικίνδυνο να μεταφερθώ με άλλο τρόπο.

Όταν έφτασα στο νοσοκομείο οι γιατροί έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Θέλω να τους ευχαριστήσω γι΄αυτό.

Ποια είναι η κατάσταση σας τώρα;

Ευτυχώς δεν υπήρχε κάποια εσωτερική αιμορραγία παρά μόνο κατάγματα. Στην σπονδυλική στήλη, στον αυχένα, στο ισχίο, στην ωμοπλάτη. Έχω κάνει κάποιες επεμβάσεις και το επόμενο διάστημα θα παραμείνω στο νοσοκομείο.

"Mission completed! Προσοχή στις πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς!" έγραψε στο facebook o γιατρός Βασίλης Παναγιωτόπουλος ο οποίος χειρούργησε τον Δημήτρη Κωνσταντάρα.

"Mission completed! Προσοχή στις πτ...

"Mission completed! Προσοχή στις πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς!" έγραψε στο facebook o γιατρός Βασίλης Παναγιωτόπουλος ο οποίος χειρούργησε τον Δημήτρη Κωνσταντάρα.

Θα ξαναπετάξετε;

Εννοείται ότι θα ξαναπετάξω…

Τι «κρατάτε» από αυτή την περιπέτεια;

Ότι δεν πρέπει να υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις