Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Βρέθηκε η πρώτη ασθενής με βακτήρια «ανθεκτικά» σε όλα τα φάρμακα

Βρέθηκε η πρώτη ασθενής με βακτήρια «ανθ...

Πρόκειται για μια 49χρονη

Δυσοίωνο νέο αποτελεί η ανακοίνωση από στρατιωτικούς γιατρούς των ΗΠΑ ότι βρέθηκε ο πρώτος ασθενής στον οποίο δεν «πιάνει» κανένα αντιβιοτικό, ακόμη και το πιο ισχυρό. Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται ενώπιον μιας εποχής χωρίς επαρκή και κατάλληλα αντιβιοτικά - με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Η ασθενής είναι μια 49χρονη γυναίκα που μολύνθηκε με ένα στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο αποδείχθηκε ανθεκτικό ακόμη και στην κολιστίνη, ένα παλαιό ισχυρό αντιβιοτικό.

Αφού ακόμη και η κολιστίνη μοιάζει ανίκανη να «καθαρίσει» μια λοίμωξη, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους, γιατρούς και ασθενείς.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων-CDC (το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και ελέγχουν το ιατρικό ιστορικό της ασθενούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τους «Times» της Νέας Υόρκης.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πώς η ασθενής -η οποία δεν είχε κάνει κάποιο ταξίδι το προηγούμενο πεντάμηνο- κόλλησε το εν λόγω υπερ-ανθεκτικό μικρόβιο, το οποίο ανιχνεύθηκε στα ούρα της τον προηγούμενο μήνα. Το ίδιο μικρόβιο είχε εντοπισθεί αρχικά, στο τέλος του 2015, σε έναν μικρό αριθμό ζώων και ανθρώπων στην Κίνα και, στη συνέχεια, στην Ευρώπη. Η γυναίκα στις ΗΠΑ μπορεί να το κόλλησε από τρόφιμο ή από κάποιον άλλο άνθρωπο που είχε μολυνθεί.

«Βασικά, αυτό σημαίνει ότι το τέλος του δρόμου για τα αντιβιοτικά δεν απέχει και πολύ. Μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου θα έχουμε ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας ή που θα παθαίνουν ουρολοιμώξεις, για τους οποίους δεν θα διαθέτουμε πλέον αντιβιοτικά» δήλωσε ο διευθυντής του CDC Τομ Φρίντεν. «Για μερικούς ασθενείς ήδη δεν υπάρχουν αντιβιοτικά» πρόσθεσε.

Η περίπτωση της 49χρονης, η οποία στις 26 Απριλίου αναζήτησε βοήθεια σε μια στρατιωτική κλινική για μια ουρολοίμωξη, έγινε γνωστή μέσω δημοσίευσης στο περιοδικό «Antimicrobial Agents and Chemotherapy» της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.

Πηγή

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being