Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πούτιν: Ρωσικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ- Μεγάλο το πακέτο των διμερών συμφωνιών

Πούτιν: Ρωσικό ενδιαφέρον για την ιδιωτι...

Με δέκα υπουργούς και είκοσι επιχειρηματίες έφθασε ο Ρώσος Πρόεδρος

23:50 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα. Απόψε ο Ρώσος Πρόεδρος θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου θα συναντήσει και τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Αύριο Σάββατο θα μεταβεί στο Άγιο Όρος.

 

23:32 Αυτή την ώρα οι δύο ηγέτες επισκέπτονται το Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας.

22:30 Την αποκάλυψη ότι ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ρωσίας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και υποδομών του Λιμένα Θεσσαλονίκης έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης αποκάλυψε ότι υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον για προμήθεια ελικοπτέρων, φορτηγών και ενεργειακού εξοπλισμού στην Ελλάδα. Ο κ. Πούτιν στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο πακέτο συμφωνιών που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο χωρών και οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων.

Σημείωσε ότι οι Ρωσοελληνικές σχέσεις συνεχίζουν να βελτιώνονται προοδευτική και πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιθώρια ακόμα περαιτέρω συνεργασιών σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων ο Τουρισμός όπου η αύξηση των Ρώσων που αναμένονται στην Ελλάδα θα είναι από φέτος το καλοκαίρι μεγάλη.

«Η συνεργασία με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η επίσκεψη αποτελεί το επιστέγασμα σειράς επαφών και συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο έτος και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Με τον κύριο πρόεδρο είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε το 2015 δύο φορές, στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη και να θέσουμε τις βάσεις για την  ενίσχυση της πολυεπίπεδης συνεργασίας μας. Μιας συνεργασίας που αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα».

«Όχι μόνο επειδή το επιτάσσουν  οι ισχυροί ιστορικοί, πνευματικοί και πολιτισμικοί δεσμοί των λαών μας αλλά επειδή η συνεργασία αυτή δεν μπορεί παρά να αποτελεί συστατικό στοιχείο οποιασδήποτε σύγχρονης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα του 21 αιώνα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Μια Ελλάδα, με σταθερές συμμαχίες στη Δύση και βαθιές ρίζες στην Ευρώπη αλλά και ταυτόχρονα μία Ελλάδα που δεν φοβάται, δεν διστάζει να ανοίγει τα κλαδιά της και στο Βορρά, τα Βαλκάνια και στην ευρύτερη παραευξείνια γειτονιά μας, στο Νότο, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση και Άπω Ανατολή» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν πραγματοποιείται σε μία πολύ σημαντική χρονική συγκυρία κατά την οποία η χώρα μας, με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφήνει πίσω της την περίοδο της αβεβαιότητας και με αυτοπεποίθηση δημιουργεί προϋποθέσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη επενδύσεων και οικονομικών συνεργιών».

«Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνομιλία για τις διμερείς σχέσεις με αιχμή τις προοπτικές επενδύσεων των δύο χωρών στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και των λιμένων, της μεταλλευτικής βιομηχανίας, της φαρμακοβιομηχανίας. Συζήτηση έγινε και για την προώθηση συμπράξεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα, και την συνεργασία στους τομείς της ενέργειας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

 

21:47 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ρωσία Βλαντιμίρι Πούτιν. Ακολούθησαν συναντήσεις μεταξύ Υπουργών των δύο χωρών, ενώ υπογράφηκαν μια σειρά συμφωνιών για τη συνεργασία των δύο χωρών σε πολλαπλά επίπεδα.

Οι συμφωνίες που υπογράφονται μεταξύ άλλων τους τομείς της Οικονομίας, Τουρισμού, Αγροτικής Παραγωγής, Τυποποίησης, Επενδύσεων, Εμπορίου, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Επιστήμης, Πετρελαίων κ.α.

 

ΠΟΥΤΙΝ: Η ενέργεια, οι υψηλές τεχνολογίες και οι υποδομές αναμένεται να απασχολήσουν τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά υπάρχουν προοπτικές, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις σε απτά οικονομικά αποτελέσματα» είπε στον σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο κ. Πούτιν.

«Δεν είναι μόνο η ενέργεια είναι και οι υψηλές τεχνολογίες και οι υποδομές. Ελπίζω να καταφέρουμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά σήμερα» τόνισε.

 

ΤΣΙΠΡΑΣ:  «Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και τη βούληση να αναβαθμιστούν αυτές οι σχέσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Έρχεστε σε μία στιγμή που γυρίζουμε σελίδα» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Θέλω να επαναλάβω γι άλλη μία φορά ότι η ενίσχυση των σχέσεών μας αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα που επιτάσσουν οι ισχυροί πολιτιστικοί και πνευματικοί δεσμοί, όσο και οι δεσμοί που ανοίγονται μπροστά μας, οικονομικές δυνατότητες και δυνατότητες για σταθεροποίηση στην περιοχή» είπε ο Πρωθυπουργός.

Απ' την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε ότι «δεν είναι μόνο η ενέργεια, υπάρχουν οι υψηλές τεχνολογίες και οι υποδομές» και εξέφρασε την ελπίδα να συζητηθούν όλα αυτά στο πλαίσιο των σημερινών συναντήσεων.

Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά υπάρχουν προοπτικές, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις σε απτά οικονομικά αποτελέσματα» είπε στον σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο κ. Πούτιν.

 

 

- Πεζός μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

- Όλοι διανύουμε δύσκολους καιρούς που σχετίζονται με την οικονομία και τη διεθνή ασφάλεια, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ηγεσία του κράτους για την πρόσκληση. Όλοι διανύουμε δύσκολους καιρούς, σχετίζεται με οικονομία και διεθνή ασφάλεια».

Τόνισε ότι είναι σημαντικό «να συζητήσουμε και να ψάξουμε λύσεις σε αυτά τα θέματα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ευκαιρία την έχουμε εδώ στην Ελλάδα, μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές σχέσεις».

«Στην επίσκεψη σας μιλήσαμε για το έτος Ρωσίας – Ελλάδας και μπορούμε να δούμε πώς προχωρούν οι εκδηλώσεις. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων σε σας στην Εκκλησία, το Πατριαρχείο που υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος όπου 1.000 χρόνια βρίσκονται Ρώσοι μοναχοί» σημείωσε.

Προανήγγειλε ότι θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με την πορεία των οικονομικών σχέσεων. «Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Κατά τον Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε 523% και θα προχωρήσουμε όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού αλλά και σε άλλους τομείς. Τώρα είναι σημαντικό να συζητήσουμε για όλες τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα υλοποίησης» σημείωσε.

 

 

- Θερμά υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία μεγάλη και φίλη χώρα. Σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια εξαιρετικά και πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία για όλη την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για συνεργασία Ρωσίας, ΗΠΑ και Ε.Ε. ώστε να δοθεί οριστικό τέρμα στον πόλεμο στη Συρία και να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο και το μεταναστευτικό.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη χώρα μας επιστέγασμα και κορύφωση της διαχρονικής φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

 

 

 

- Μόνος του από την μπροστινή πόρτα του αεροσκάφους κατέβηκε στο ελληνικό έδαφος ο Πούτιν, φορώντας μαύρο κοστούμι και καφέ γραβάτα. Τον υποδέχτηκε ο Πάνος Καμμένος. Στη συνέχεια αναχώρησε από το "Ελευθέριιος Βενιζέλος" με προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο

 

-Σε λίγη ώρα αναμένεται στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμηρου Πούτιν. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ η άφιξη του κ. Πούτιν αναμένεται στις 16.45 από τις 15.30 που είχα ανακοινωθεί. Το αεροσκάφος έχει ήδη εισέλθει στο FIR Αθηνών και συνοδεύεται τιμητικά από πολεμικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ηδη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αρχίζουν να συγκεντρώνονται οι επίσημοι που θα υποδεχθούν την ρωσική αντιπροσωπεία, με πρώτο τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Την ίδια ώρα, κλειστός καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας θα παραμείνει από τις 18:45 έως τις 20:30 την Παρασκευή ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, με αφορμή την επίσκεψη του ρώσου προέδρου Πούτιν στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί είναι δρακόντεια, καθώς στον δρόμο βρίσκονται περίπου 2.500 αστυνομικοί.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν αποκλεισμούς ορισμένων δρόμων και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Δεκάδες από τους άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του ρώσου προέδρου θα βρίσκονται στο Αγιον Όρος, όπου θα μεταβεί το Σάββατο.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις