Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει ενεργά στην συζήτηση για τη χρηματοδότηση της έρευνας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει ενεργά...

Αναλυτικά η ενημερωτική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ενημερώνει με ανακοίνωση του για την διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορά στους ΕΛΚΕ, καθώς και για τις ενέργειες του Προέδρου της Συνόδου των Πρυτάνεων, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Γ. Πετράκου.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών εκπροσοπείται από τον Χ. Ροδόπουλο στις επαφές για το κρίσημο αυτό ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας αποστέλλουμε ενημέρωση για διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορά στους ΕΛΚΕ, καθώς και για τις ενέργειες του Προέδρου της Συνόδου των Πρυτάνεων, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Γ. Πετράκου.

Στην ομάδα εργασίας που κάνει τις επαφές για το σημαντικό αυτό θέμα, το Πανεπιστήμιο Πατρών εκπροσωπείται από τον αναπλ. Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Χ. Ροδόπουλο:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως ίσως γνωρίζετε, με διάταξη του Πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Κυριακή αίρεται η εξαίρεση που ίσχυε μέχρι τώρα και οι ΕΛΚΕ εντάσσονται στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε χθες σε δύο μαραθώνιες συναντήσεις διάρκειας 7 ωρών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην πρώτη  συνάντηση στο ΓΛΚ συμμετείχαν από τη μια πλευρά στελέχη των ΕΛΚΕ και εγώ, και από την άλλη, ο Γενικός Διευθυντής Θησαυροφυλακίου κ. Κατριβέσης και στελέχη του ΓΛΚ.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται η εφαρμογή αυτής της διάταξης και αναζητήθηκαν πιθανές λύσεις σε καλό κλίμα. Συνοπτικά, το ΓΛΚ θεωρεί αναγκαία τη συμμετοχή των ΕΛΚΕ στην Ενιαία Αρχή (για λόγους αρχής), αλλά είναι διατεθειμένο να συμφωνήσει στον περιορισμό του πεδίου εφαρμογής σε αυτούς που εργάζονται ως υπάλληλοι των ΕΛΚΕ.

Το κύριο επιχείρημα μας ήταν ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν αυτοί που εργάζονται στα έργα και έχουν μια περιστασιακή σχέση με το Πανεπιστήμιο και συνεπώς δεν είναι σωστό να καταγραφούν ως υπάλληλοι της γενικής κυβέρνησης, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε μια τεχνητή αύξηση 60-70 χιλιάδων τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η δεύτερη συνάντηση ήταν με το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης (που είναι υπεύθυνο για το πεδίο εφαρμογής, δηλαδή ποιοι απογράφονται στην ΑΕΠ) με τον Γενικό Διευθυντή κ. Σπηλιωτόπουλο και το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Γεωργαντά.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει ο προσανατολισμός να βρεθεί μια λογική λύση με τη μορφή τροπολογίας σε κάποιο νομοσχέδιο που είναι στη Βουλή και εξετάζονται διάφορες διατυπώσεις που να καλύπτουν τους ΕΛΚΕ. Είμαστε σε επαφή και συνεργασία και ελπίζουμε να προχωρήσει αυτή η λύση.

Για το μεσοδιάστημα από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ μέχρι τη διόρθωση, ο κ. Κατριβέσης μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα, καθώς ο αρχικό νόμος που έκανε την ένταξη των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής προέβλεπε περίοδο προσαρμογής 6 μηνών, που ισχύει κατʼ αναλογία. Ζητήσαμε αυτή την ερμηνεία να μας τη δώσει σε μια εγκύκλιο.

Στη συζήτηση μπήκαν και πολλά άλλα θέματα που αφορούν το Δημόσιο Λογιστικό και την ανασφάλεια δικαίου που διέπει τη λειτουργία των ΕΛΚΕ και εκφράστηκε η βούληση να αντιμετωπιστούν με λογικό τρόπο.

Αναλάβαμε την υποχρέωση να συντάξουμε αναλυτικό υπόμνημα με τα προβλήματα και τις προτεινόμενες λύσεις και να ορίσουμε νέα συνάντηση. Επίσης, συμφωνήθηκε να συμμετέχουμε σε 2 επιτροπές του ΓΛΚ για την αναμόρφωση της δημοσιονομικής διαχείρισης οι οποίες μας αφορούν ως ΕΛΚΕ.

Αυτά προς το παρόν. Θα σας κρατώ ενήμερους για ότι νεότερο.

Γιώργος Πετράκος .»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ενδιαφέρουσα η ομιλία του καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Δρ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις