Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νεύρα και εντάσεις για την εκ νέου αναβολή στις εξετάσεις για δίπλωμα στον Πύργο

Νεύρα και εντάσεις για την εκ νέου αναβο...

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα το μεσημέρι της Πέμπτης

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα το μεσημέρι της Πέμπτης, στο χώρο που οι ιδιοκτήτες των σχολών οδήγησης της περιοχής του Πύργου, περίμεναν τους εξεταστές για τη διενέργεια των εξετάσεων οδήγησης μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως το αρμόδιο προσωπικό της διεύθυνσης Μεταφορών Ηλείας συμμετείχε στο σύνολό του στην αποχή που έχει προκηρυχθεί, κόντρα στην απόφαση του Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις εντός του ωραρίου της υπηρεσίας από την περασμένη Δευτέρα και για δέκα ημέρες.

Και ενώ προχθές οι εξεταστές συμμετείχαν στις εξετάσεις χθες και πάλι απείχαν προκαλώντας την έκρηξη των ιδιοκτητών σχολών οδήγησης που εδώ και τρεις μήνες παραμένουν ανενεργοί.

Κομβόι στην Διεύθυνση Μεταφορών
Οι ιδιοκτήτες των σχολών οδήγησης βλέποντας πως οι εξεταστές δεν εμφανίστηκαν, μετέβησαν στην Διεύθυνση Μεταφορών Ηλείας, όπου ζήτησαν εξηγήσεις από τον διευθυντή Αριστομένη Μανιάτη για την επιμονή των εξεταστών στην αποχή, ακόμα και στο ωράριο της υπηρεσίας. Ο διευθυντής δεσμεύτηκε να δώσει λύση σε μια από τις ακραίες περιπτώσεις υποψηφίων οδηγών που αφορούσε στην εξυπηρέτηση γονιού που πρέπει πάση θυσία να μεταφέρει το παιδί του που είναι άτομο με σοβαρή αναπηρία και τόνισε πως αναμένεται μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες παρέμβαση για το θέμα από το υπουργείο Μεταφορών.

Εξοργισμένοι εκπαιδευτές και υποψήφιοι
Ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Σχολών Οδήγησης Πύργου και περιχώρων Αριστείδης Λαλιώτης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως παρά τον προγραμματισμό που υπήρχε για τις εξετάσεις, οι εκπαιδευτές ενημερώθηκαν πως τελικά δεν θα γίνουν λόγω της αποχής. «Πιστεύουμε ότι είναι λάθος καθώς δεν μπορεί μία ομάδα 9 ατόμων να δημιουργεί πρόβλημα σε επαγγελματίες. Τους έχουμε στηρίξει 3 μήνες αλλά η υπομονή μας έχει φτάσει στα όρια της. Ακόμα και εκείνοι που ήρθαν την Τετάρτη δεν έρχονται σήμερα.

Εμείς ζητήσαμε να γίνει απόλυτη εφαρμογή του κανονισμού δηλαδή, η απόφαση του περιφερειάρχη να εφαρμοστεί με ακρίβεια, δηλαδή να φτάνουν τα αιτήματα στην υπηρεσία και να γίνεται κλήρωση. Μιλάμε για εργασία μέσα στο ωράριο των συγκεκριμένων εργαζομένων και αυτό προβλέπει η απόφαση του περιφερειάρχη. Δεν γίνεται 500 άτομα που είναι στην αναμονή για δίπλωμα να περιμένουν το τι θα κάνουν 9 εργαζόμενοι.

Την ίδια στιγμή μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και σκεπτόμαστε τώρα να κινηθούμε και νομικά. Δεν είναι απεργία αυτό που γίνεται είναι «ομηρία». Έχουμε κάνει τρεις μήνες υπομονή και έτσι όπως είναι η κατάσταση θα κλείσουμε» σχολίασε μεταξύ άλλων λέγοντας πως το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο για το πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι εξετάσεις, ενώ σημείωσε πως στην υπόλοιπη Ελλάδα οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κανονικά".

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις