Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές- Απειλείται με "λουκέτο" η Τράπεζα Τροφίμων της Πάτρας;

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές...

Σειρά επαφών για να βρεθεί λύση

Με «λουκέτο» απειλείται η Τράπεζα Τροφίμων της Πάτρας από την οποία ενισχύονται σε μηνιαία βάση 1.600 οικογένειες της πόλης ενώ καθημερινά σιτίζονται περίπου 200 άτομα. Οι 20 εργαζόμενοι της δομής παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες ενώ η παράταση που προγράμματος από το οποίο απασχολούνται λήγει στις 30 Ιουλίου.

Η ανησυχία για το μέλλον της Τράπεζας Τροφίμων και των εργαζομένων είναι έκδηλη ενώ οι εκπρόσωποι των Δήμων που αφορά το θέμα καθώς και οι εργαζόμενοι έχουν ήδη έχουν ξεκινήσει σειρά επαφών με στελέχη της κυβέρνησης για να εξευρεθεί άμεσα λύση. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Με « άδεια χέρια» όσον αφορά  το μέλλον των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας , που έχουν δημιουργηθεί και  λειτουργούν  τα τελευταία χρόνια στους Δήμους , έφυγε η ΚΕΔΕ από τη συνάντηση που  είχε με την Αν. υπουργό  Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Οι δομές αυτές παρότι, οι περισσότερες δημιουργήθηκαν  και λειτούργησαν αρχικά από « αλληλέγγυους»  και με την πίεση και στήριξη τοπικών στελεχών και οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ή προσκείμενων σ΄ αυτόν, αντιμετωπίζουν τώρα την εχθρότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έτσι, αν η κυβέρνηση δεν αναλάβει την κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους , θα κλείσουν τέλη Ιουνίου ,  οι δομές αυτές ( Συσσίτια – Παντοπωλεία, Τράπεζα Χρόνου  κα), που ανέρχονται σε 1100 και εξυπηρετούν περισσότερους από 100.000 ωφελούμενους.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η τελευταία παράταση λειτουργίας τους λήγει στα τέλη Ιουνίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε στην υπουργό ότι η κεντρική κυβέρνηση και οι Περιφέρειες, μέσω των ΠΕΠ, οφείλουν να μεριμνήσουν άμεσα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους προκειμένου να μην μείνουν στον αέρα χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και να μην μείνει αναξιοποίητη η εργασιακή εμπειρία των εργαζομένων που απασχολούνται στις συγκεκριμένες δομές. «Πρέπει να υπάρξει σταθερό καθεστώς απασχόλησης και σταθερή ροή χρηματοδότησης για την πληρωμή των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία των κοινωνικών προγραμμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Το έργο των Κοινωνικών Δομών συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, υπό το καθεστώς 6μηνης παράτασης ,ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω χρηματοδότησης από κρατικούς πόρους.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί πως, οι 20  νέοι επιστήμονες-εργαζόμενοι των Δομών της Πάτρας με αυταπάρνηση και ζήλο προσπαθούν να κρατήσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο το δυνατόν υψηλότερα, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν χορηγίες και δωρεές από τοπικές επιχειρήσεις της Πόλης. Με συνεχείς δράσεις, όπως συλλογές τροφίμων, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης κ.α. οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Πατρών συνεχίζουν να έχουν καθημερινά φαγητό και τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη.

Οι εργαζόμενοι, αν και απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες, μέσα από το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας που διαθέτουν θα συνεχίσουν μέχρι και την τελευταία μέρα εργασίας τους (30/06/2016) να στηρίζουν τους Συμπολίτες μας, που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις