Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: "Αυτό που ζητάμε από το Δημάρχο Πατρέων είναι η συνεργασία- Ο στόχος είναι κοινός για το θαλάσσιο μέτωπο"

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: "Αυτό που ζητάμε από...

Δηλώσεις του Γραμματέα της Νομαρχιακής Μιχάλη Σιδηρόπουλου

Για το θέμα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας και με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος.

«Το θέμα του θαλάσσιου μετώπου είναι για εμάς πολύ σημαντικό. Ήταν και ένα από τα θέματα που έβαλε ο Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας. Ήδη από την προηγούμενη διακυβέρνηση είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια από τα συναρμόδια υπουργεία, γιατί δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τον ΟΛΠΑ και το Δήμο Πατρέων.

Εμπλέκονται το υπουργείο Ναυτιλίας, το υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ.

Συνεχίζονται οι επεξεργασίες του σχεδίου, ενώ κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να αποδοθεί το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη όπως έχουμε υποσχεθεί.

Πρέπει με συναίνεση, συνεργασία, συζήτηση και συνέργιες να κλείσουμε ένα, ένα τα ζητήματα που αφήνουν ανοιχτά μέτωπα και να πηγαίνουμε βήμα, βήμα.

Ο κ. Δήμαρχος ζητά να δει τον Πρωθυπουργό. Είναι δικαίωμα του, ωστόσο θα μπορούσε να δει το αρμόδιο υπουργείο. Έχουμε δείξει δείγματα γραφής σαν κυβέρνηση. Κάθε μία περίπτωση αντίστοιχη, έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.
Από την πλευρά μας και των τοπικών βουλευτών, γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση. Δεν το έχουμε αφήσει, όπως μας κατηγορεί η Δημοτική Αρχή. Είναι ένα πάγιο αίτημα που έχουμε παλέψει ως ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν προτάσεις από φορείς της πόλης, που πρέπει να δούμε συνολικά.  Αυτό που ζητάμε από την πλευρά του Δημάρχου είναι η συνεργασία. Ο στόχος είναι κοινός» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σιδηρόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία για τον ισχυρισμό της δημοτικής αρχής ότι η λιμενική ζώνη αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, τόνισε «εμάς σε αυτό το επίπεδο δεν μας προβληματίζει. Ούτως ή άλλως ο ΟΛΠΑ είναι μονομετοχική που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, άρα ότι ανήκει στον ΟΛΠΑ, ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ από τότε που δημιουργήθηκε, εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα κατά τη γνώμη μας, ότι επειδή θα περάσει στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, αυτό θα αναστείλει τις προσπάθειές μας. Ότι κάνουμε, για να αποδοθεί το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη, απαιτεί χρόνο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει υπό επεξεργασία ένα δεύτερο σχέδιο, γίνονται συζητήσεις για να έχουμε κάτι πιο σταθερό στα χέρια μας και να προχωρήσουμε».

Τέλος, ο κ. Σιδηρόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της συνεργασίας, τονίζοντας, «Πρέπει να βλέπουμε τι γίνεται και σε άλλες πόλεις, όπως στο Ηράκλειο. Εκεί υπήρχε άμεση συνέργεια και σύμπνοια ανάμεσα στον οργανισμό λιμένος και το Δήμο. Συνεργαστήκανε και προχωρήσανε.

Από την πλευρά μας υπάρχει αυτή η διάθεση. Πιστεύουμε ότι το ίδιο θα υπάρχει και από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Το ζήτημα είναι να έχουμε αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι ζήτημα επικοινωνιακό, ή ότι κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Υπάρχουν ζητήματα τεχνικά και νομικά, με γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούν χρόνο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις