Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι δήμαρχοι της Αχαϊας συναντήθηκαν για τα αδέσποτα και έφτιαξαν φορέα- "Έχουμε έκταση" είπε ο Πελετίδης

Οι δήμαρχοι της Αχαϊας συναντήθηκαν για ...

Μετά και την αναστολή λειτουργίας της δομής «Μέριμνα» στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Τη σύσταση διαδημοτικού φορέα για τα αδέσποτα, αποφάσισαν σήμερα οι Δήμαρχοι της Αχαΐας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλου. Όλοι οι Δήμαρχοι τόνισαν πως καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για λύση του προβλήματος, ειδικότερα μετά και την αναστολή λειτουργίας της δομής «Μέριμνα» στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι, με βάση την κείμενη νομοθεσία, οι διαδικασίες εγκατάστασης και λειτουργίας μιας τέτοιας μονάδας, είναι χρονοβόρες και πολυδάπανες, ενώ οι όροι και οι προβλεπόμενες  προδιαγραφές, δημιουργούν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην επίλυση του προβλήματος.

Ωστόσο, επειδή το πρόβλημα θεωρείται εξαιρετικά επείγον, οι Δήμαρχοι αποφάσισαν να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις και, ταυτόχρονα, να προχωρούν οι διαδικασίες της μόνιμης εγκατάστασης για οριστική λύση .

Βάση της συζήτησης αποτέλεσε πρόταση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος ανέφερε ότι, ο Δήμος Πατρέων, διαθέτει έκταση για τέτοια δομή, που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις όπως αυτές ορίζονται από το σχετικό νόμο. Επίσης, τόνισε, πως ο Δήμος έχει έτοιμη μελέτη  και βρίσκεται σε αναζήτηση του τρόπου χρηματοδότησης αυτής της δομής.

Η πρόταση έγινε δεκτή από όλους και συμφωνήθηκαν οι επόμενες ενέργειες.

Ο Δήμαρχος Πατρέων δεσμεύτηκε να κινήσει αύριο κιόλας τις διαδικασίες αδειοδότησης της εγκατάστασης, ενώ ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, ανέλαβε τις διαδικασίες σύστασης του Φορέα για να έχει , πλέον, και νομική υπόσταση. Τέλος, επειδή για την αδειοδότηση απαιτείται και έγκριση από την Περιφέρεια, ο Αντιπεριφερειάρχης  υποσχέθηκε πως αυτή θα δοθεί το ταχύτερο δυνατό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις